Pască fără aluat. Cea mai simplă și rapidă rețetă a Iulianei Tudor. „E foarte gustoasă!”

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Vineri, 07 aprilie 2023, 17:20

Sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi și gospodinele urmează să intre în verva pregătirilor pentru masa tradițională de Paște.

Unul dintre preparatele vedetă de pe masa festivă este, în mod evident, pasca. Variantele de rețetă de pasă sunt multe și variate, dar noi am găsit una pe cât de simplă, pe atât de rapid de făcut și delicioasă.

„Ușor de făcut, foarte gustoasa și fără aluat!”

Este o rețetă testate și recomandată de Iuliana Tudor. Prezentatoarea de la TVR a explicat pe blogul ei cum prepară ea pasca fără aluat pentru masa de Paște.

Citeşte şi: Cum prepară Chef Sorin Bontea pasca fără aluat

“Vă recomand o rețetă de pasca ușor de făcut, foarte gustoasa și fără aluat, pe care mie îmi place să o prepar în fiecare an, în apropierea Paștelui.” – le-a transmis Iuliana Tudor celor care doresc să testeze rețeta.

Haideți să descoperim cum se face pasca fără aluat după rețeta Iulianei Tudor.

Ingrediente:

  • 750 grame brânză dulce (putem adaugă, opțional, și un pic de mascarpone, pentru onctuozitate)
  • 250 grame stafide
  • 5 ouă
  • 10 linguri zahar
  • 200 ml smântână
  • 2 linguri griș
  • 250 grame praf de budincă de vanilie
  • 70-100 grame unt topit și răcit
  • 2 pliculețe zahar vanilat
  • coaja de lămâie dată pe răzătoare
  • 1 pliculeț praf de copt.

Citește și: Cum se prepară pasca fără aluat – cea mai simplă rețetă

Mod de preparare:

Albușurile de separa de gălbenușuri și se bat spumă.

Brânză, zaharul, gălbenușurile, grișul, praful de budincă și aromele se amesteca la blender. Se dizolva praful de copt în putina zeama de lămâie și se adaugă peste compoziție. La final, se pun stafidele și albușurile bătute spuma.

Citește și: Pască poloneză (Sernik) – rețeta rapidă

Se amestecă atent compoziția, până când toate ingredientele se incorporează. Compoziția trebuie să aibă consistența unei smântâni groase. Dacă e prea moale, se poate adăuga puțină făină. Totul se pune într-o formă rotundă, neaderentă, și se dă la cuptor până prinde o crusta aurie. Pasca este coaptă dacă trece testul scobitorii.

Cum se sărbătorește Paștele în familia Iulianei Tudor?

Îndrăgita prezentatoare de televiziune ne-a povestit, în urmă cu câțiva ani, că an de an face tot posibilul să petreacă sărbătorile Pascale în sânul familiei, în mod tradițional.

“Paștele înseamnă un moment important pentru familia noastră. Am căutat ca întotdeauna să fiu alături de părinții mei și, de regulă, ne adunăm cu socri, cu familia cumnatei mele, pentru a fi împreună și a ne bucura unii de alții.

Este momentul în care punem Stop oricăror activități profesionale, încercăm să folosim telefonul doar pentru a transmite gânduri de Sărbători. Pentru mine, perioada Sărbătorilor înseamnă o reîntoarcere la lucrurile simple, acelea care oferă de fapt echilibru fiecăruia dintre noi.”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter