Oana Cuzino, rețeta celui mai gustos și sănătos desert: Mere coapte umplute cu nuci, miere și scorțișoară

De Oana Savin, pe Ultimul update Joi, 02 februarie 2023, 10:51

Oana Cuzino a dezvăluit care este, din punctul de ei vedere, rețeta celui mai gustos și sănătos desert. Nu doar se prerară rapid, dar este plin de vitamine și fibre.

Când ai poftă de dulce, uită de preparatele din comerț. Ai posibilitatea să gătești, la tine acasă, un desert rapid și gustos, care nu îți va aduce decât beneficii. Iar rețeta îi aparține Oanei Cuzino, care a postat-o pe site-ul ei.

Oana Cuzino, rețeta celui mai gustos și sănătos desert

Oana recomandă cititorilor ei să încerce această rețetă simplă, dar care aduce o mulțime de beneficii organismului.

„Vrei să te bucuri de un desert gustos fără regretele pe care le aduc alegerile nesănătoase? Îţi recomand merele la cuptor, umplute cu nuci, miere şi scorţişoară. Nu e doar o alegere care îţi aduce vitaminele şi fibrele de care organismul are atâta nevoie în perioada asta, dar şi face bucătăria şi casa să miroasă delicios”, a scris Cuzino pe doc.ro.

Citește și: Dr. Oana Cuzino: Dulcele, un pericol pentru sănătate

Citește și: Rețeta cu care Gina Pistol l-a cucerit pe Smiley. Ce i-a preparat la prima întâlnire antrenorului de la „Vocea României”

Mere coapte umplute cu nuci, miere și scorțișoară

Iată cum se prepară acest desert sănătos, care îți va satisface imediat pofta de dulce.

„Eu am pregătit amestecul cu o zi înainte, adică am amestecat nucile tăiate cu cuţitul cu miere şi scorţişoară şi le-am lăsat să-și întrepătrundă aromele. Pentru preparare am încălzit cuptorul la 180 de grade Celsius, iar între timp am spălat merele şi le-am scos cotoarele cu un cuţit. Am umplut merele cu amestecul de nuci, miere și scorțișoară şi le-am pus într-un vas acoperit cu hârtie de copt. Eram pregătită să las merele la cuptor 40 de minute, dar, până la urmă, m-am ghidat după aspectul merelor şi le-am scos un pic mai târziu”, a povestit Oana Cuzino despre modul de preparare al desertului.

Medicul a precizat că această rețetă este foarte bună și pentru copiii mai mici.

„Îţi spun un secret: pentru copiii mici, care încă n-au descoperit farmecul şi beneficiile merelor în coajă, poţi decoji foarte uşor merele coapte. Este suficient să le scoţi cu o lingură din coaja care s-a desprins singură”, a explicat Oana Cuzino.

Citește și: Paste carbonara à la Sorin Bontea. Prin ce diferă rețeta lui față de cea a lui Florin Dumitrescu. Secretele juraților de la „Chefi la cuțite”

Citește și: Tarte cu mere. Rețeta ultrarapidă lui Chef Nicolai Tand, din doar 5 ingrediente

Oana Cuzino, rețeta de gutui umplute, la cuptor

Medicul a dezvăluit pe site-ul ei că mai există o rețetă la fel de delicioasă și sănătoasă: gutui umplute, la cuptor.

„După ce am încercat merele cu scorţişoară, am vrut să văd cum ar fi gutuile la cuptor umplute cu nuci, miere şi stafide. Poate și din cauza nostalgiei gutuilor lăsate pe pervaz, din vremea bunicilor, dar și de dragul unei gustări sănătoase, care să şi aducă mirosul sărbătorilor mai devreme în casă”, a afirmat Oana Cuzino.

Modul de preparare este la fel de simplu ca la merele umplute cu nuci și miere.

„Am amestecat nucile tăiate în bucăţi mici cu miere şi scorţişoară. Am adăugat și câteva stafide brune, pentru că gutuile au nevoie de un pic mai multă dulceaţă. Am tăiat gutuile în două, am scos seminţele din centru şi, în locul lor, am pus o lingură din amestecul de nuci, miere şi stafide. Le-am pus în cuptorul preîncălzit la 180 de grade şi le-am verificat după 40 de minute. Gutuile erau încă tari, aşa că le-am lăsat încă 10 minute, până când m-am convins că s-au înmuiat suficient de mult încât să poată fi mâncate cu linguriţa”, a explicat Oana.

„Fructele la cuptor sunt un dulce sănătos, care poate fi mâncat atât ca desert, cât şi ca gustare”, a subliniat medicul.

Sursă foto: Doc.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter