Cum prepară Mirela Vaida pâinea de casă, făcută în cuptor, după rețeta mamei sale

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 12 octombrie 2022, 11:19

Mirela Vaida gătește pentru familia ei ori de câte ori are ocazia și este adepta preparatelor tradiționale și a mâncărurilor făcute de bunici și părinți în copilărie. Așa se face că învățat de la rudele ei din Moldova să gătească foarte bine feluri de mâncare care, probabil, multora li se par complicate. Bucătăria tradițională românească este complexă, dar Mirela Vaida are trucurile ei moștenite de la mamă și bunici, care o ajută să nu dea greș niciodată.

Prezentatoarea de la “Acces Direct” nu ține doar pentru ea rețetele din familie, ci le împărtășește oamenilor pe canalul ei de Youtube. Una dintre rețetele apreciate de internauți este cea de pâine de casă.

Citeşte şi: Secretul celei mai bune tarte cu mere și scorțișoară. Desertul toamnei, după rețeta Mirelei Vaida

Mirela Vaida a pregătit pâine proaspătă de casă, făcută în cuptor, după rețeta mamei ei.

Ingredientele pentru pâinea Mirelei Vaida sunt: făină, drojdie, sare, lapte, iaurt grecesc, ulei de măsline și apă minerală.

Mirela a folosit două kilograme de făină pentru rețeta ei, iar restul ingredientelor nu au fost măsurate ci puse “după ochi”.

Citeşte şi: Mirela Vaida prepară ciorbă de fasole cu afumătură ca la mama acasă

Punem făina într-un bol. Adăugăm sare grunjoasă, apoi punem peste ea drojdia înmuiată în puțin lapte. Cu drojdia, dizolvăm sarea grunjoasă. Încep să torn un pic de apă călduță și amestecăm treptat făina cu apa. Mama m-a învățat să pun și lapte și câteva linguri de iaurt grecesc în aluat. Ceea ce o să fac. Pun trei liguri de iaurt și le amestec cu făina.

Pun laptele și continui să amestec. Urmează apa minerală – o înglobez în compoziție. Mai pun un pic de apă caldă și amestecăm bine, bine, până când obținem un aluat omogen. Lăsăm pâinea la dospit, acoperită, circa 50 de minute.

Cum prepară Mirela Vaida pâinea de casă, făcută în cuptor, după rețeta mamei sale
Cum prepară Mirela Vaida pâinea de casă, făcută în cuptor, după rețeta mamei sale
Cum prepară Mirela Vaida pâinea de casă, făcută în cuptor, după rețeta mamei sale

Apoi îl împărțim în două și îi dăm forma de franzelă împletită (din fiecare jumătate de aluat se fac două suluri pe care le împletim). Ungem două tăvi de cozonac cu puțin ulei de măsline și punem aluatul în ele. Acopăr tăvile și las pâinea să mai crească pentru 5 minute. Între timp dau drumul la cuptor să se încălzească. Ung pâinea cu gălbenuș de ou crud și o dau la cuptor, la 220 de grade Celsius, pentru 40 de minute. Poftă bună!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter