Mihaela Bilic, despre cum trebuie să mâncăm salata de boeuf pentru a nu ne îngrășa: „Este un aperitiv delicios!”

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Vineri, 23 decembrie 2022, 15:05

Masa festivă de Crăciun și Revelion reprezintă o adevărată amenințare pentru siluetă. Dar nu putem trece prin luna decembrie, fără să nu gustăm, măcar, preparatele tradiționale atât de gustoase și mult așteptate. Printre acestea se numără salata de boeuf, un preparat nelipsit de pe masa de sărbătoare, care, consumat excesiv, este un mare inamic al siluetei.

Cum să mâncăm salata de boeuf fără să ne afecteze silueta

Experții în nutriție spun că, ori de câte ori vine vorba despre salata de boeuf, de vină pentru numărul excesiv de calorii este uleiul din maioneză. Altfel, preparatul este unul complex din punct de vedere nutritiv, deoarece conține legume și carne.

Citeşte şi: Rețeta maionezei din radăcinoase folosită de Andreea Marin în salata boeuf dietetică

Mihaela Bilic a explicat în mediul online că salata de boeuf poate fi mâncată fără să ne afecteze silueta, dacă o prepară cu cât mai puțină maioneză.

Nu contează daca e cu vita sau pui, contează câtă maioneză are!

Despre salata de boeuf e vorba. Un preparat care se vrea dietetic prin definiție (salată!), poate deveni o bombă calorică atunci când are maioneza din belșug.

„Din punct de vedere nutrițional este un aliment complet!”

Maioneza înseamnă ulei și fiecare lingură de ulei înseamnă 100 calorii, indiferent de sortiment. Când e vorba de maioneza puteți socoti 80 calorii pentru fiecare lingura, adică echivalentul unei felii de pâine.

Citeşte şi: Care este diferența dintre salata de boeuf și salata à la russe

Salata de boeuf (fie ea și cu pui sau curcan în loc de vită) este un preparat de sezon care aduce laolaltă legumele și carnea fierte, murăturile și mazărea.

Din punct de vedere nutrițional este un aliment complet, care conține toate categoriile de nutrienți: glucide, proteine și lipide. Singura mențiune este să fiți zgârciți cu maioneza, ea trebuie doar să lege ingredientele, nu să le acopere. În felul acesta porția corecta de salata de boeuf înseamnă 2-3 linguri și doar 300 calorii, un aperitiv delicios pentru zilele de sărbătoare! – a explicat Mihaela Bilic pe rețelele de socializare.

Citeşte şi: Salata de boeuf care nu îngrașă! Rețeta recomandată de nutriționist

Salată de boeuf cu maioneză dietetică

Cei care țin cont de numărul caloriilor ingerate în perioada sărbătorilor de iarnă pot opta pentru varianta dietetică de maioneză, fără ulei. Exsită o astfel de maioneză ce poate înlocui cu succes varianta clasică, fără să se simtă, foarte tare, diferența de gust.

Dacă înlocuim uleiul cu iaurtul grecesc slab, putem obține un preparat mult mai sănătos pentru masa festivă. Gândiți-vă ce “economie” de calorii nedorite facem dacă în locul unei linguri de ulei, care înseamnă 100 calorii, optăm pentru o lingură de iaurt grecesc slab (2% grăsime), adică echivalentul a 17 calorii.

Cum facem maioneza dietetică pentru salata de boeuf

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 4 lingurițe rase de muștar simplu (cca. 20 g)
  • 300 g iaurt grecesc cu 2% grăsime
  • sare
  • piper alb măcinat (opțional)

Mod de preparare

Ouăle se fierb timp de 5 minute (gălbenușul trebuie să fie cleios), se răcesc și se curăță de coajă.

Ouăle tăiate în jumătăți se pun în paharul unui blender de mână, cu muștarul și jumătate din cantitatea de iaurt. Se procesează totul cu blenderul timp de 2-3 minute. Apoi, se adaugă restul iaurtului, se asezonează de sare și piper și se continua procesarea până la obținerea consistenței optime. În funcție de preferințe, se pot adăuga și câteva picături de zeamă de lămâie. Această maioneză dietetică se poate păstra în frigider timp de 4-5 zile, notează savoriurbane.com.

Foto – Facebook / 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter