Melanzane cu carne. Rețeta cu care Cătălin Scărlătescu a câștigat un battle în sezonul 10 „Chefi la Cuțite”

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 11 noiembrie 2022, 17:31

Competiția culinară cu numărul 10, din sezonul 10 Chefi la Cuțite, a fost cu noroc pentru Cătălin Scărlătescu, care și-a salvat echipa de la duel cu un preparat delicios.

Scărlătescu și echipa sa au avut de pregătit ceva inspirat din bucătăria italienească și au ales melanzane (n.r. – vinete, în limba italiană) cu carne. Acest fel de mâncare duce cu gândul la Parmigiana de melanzane, o specialitate culinară din Sicilia, pe bază de vinete și brânză parmezan. Există și o altfel de variantă, din Napoli, unde parmezanul este înlocuit cu mozzarela.

Melanzane cu carne, rețeta cu care Scărlătescu s-a impus în fața lui Dumitrescu și a lui Bontea

Chef Scărlătescu a folosit carne și vinete pentru farfuria sa și a reușit să-i impresioneze pe degustători. Farfuria lui Cătălin a stârnit controverse în rândul celor doi colegi, Chef Sorin Bontea și Chef Florin Dumitrescu, care s-au plâns că preparatul cu vinete și carne este mai degrabă turcesc și nicidecum italienesc și l-au acuzat pe Dumitrescu de nerespectarea cerințelor probei. Dar degustătorii sunt cei care votează farfuriile, așadar decizia finală a fost în mâinile lor.

Vezi și cum se prepară următoarele rețete delicioase:

Plăcintă cu mere – Rețeta tradițională

Cârnați de casă. Cum se fac cele mai bune preparate tradiționale de Crăciun

Secretul celor mai bune sarmale. Cum să faci sarmale în foi de varză murată!

Melanzone cu carne – o rețetă de nota 10

Haideți să vedem cum se gătește preparatul de nota 10 al lui Cătălin Dumitrescu – melanzane cu carne

Ingrediente:

  • 4 vinete
  • 300 grame de carne tocată de vițel tocat
  • 40 grame de creson
  • 20 grame de brânză provolone (variant picante) data pe răzătoare
  • 3 cepe mari
  • 1 praf chilli (ardei iute)
  • 1 ou
  • sare și piper – după gust
  • ulei de măsline extravirgin.

Mod de preparare:

Vinetele se spală, se curăță de codițe și se taie pe orizontală astfel încât partea de jos, care va fi umplută, să reprezinte trei sferturi din vânătă. Pulpa se scoate cu grijă, cu o lingură, în proporție de 90%, cât să mai rămână un strat de 1 cm pe coajă.

Pulpa mărunțită se călește într-o tigaie cu puțin ulei de măsline, apoi se adaugă 80 ml apă, un praf de sare și se lasă la fiert până se poate pasa cu furculița.

Se amestecă tocătura de vițel cu pasta de vinete, cu oul, ceapa mărunțită fin, verdeața, jumătate din brânza rasă, sare, piper și praful de chilli.

Din toate acestea trebuie să obținem o pastă omogenă cu care vom umple vinetele. Se presară restul brânzei pe deasupra vinetelor umplute și se dau la cuptor 40 – 45 de minute. Poftă bună!

Citeşte şi: Meghan Markle și secretul rețetei ei de paste rapide din doar trei ingrediente. „Sunt incredibil de cremoase!”

Citeşte şi: Pate din ficat de pasăre. Rețeta preparatului cu care Mădălina Crețan, soția regretatului Nosfe, a câștigat proba la „Chefi la cuțite”

Citeşte şi: Alina Pușcaș are o rețetă de găluște cu prune pufoase și delicioase care nu îngrașă. „E cu totul altceva!”

Citeşte şi: Lapte de pasăre preparat după rețeta lui Chef Florin Dumitrescu. „O abordare un pic diferită!”

Foto – instagram / 123.rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter