Jojo are o rețeta specială de tocăniță de miel pentru masa de Paște. Ce truc folosește pentru a-i ieși ca la restaurant

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Miercuri, 12 aprilie 2023, 15:45

Sărbătorile Pascale sunt așteptate cu nerăbdare și de vedete, care se întrec în bucătărie pentru a-și demonstra calitățile de bucătar.

Actrița și cântăreața Jojo, pe numele real Cătălina Grama, are o rețetă de tocană de miel, numai bună de servit pe masa festivă de Paște.

Citeşte şi: Drob de miel pentru Paște, după rețeta lui Florin Dumitrescu. Juratul de la „Chefi la cuțite” adaugă un ingredient care îi sporește savoarea

Artista gătește pentru familia ei ori de câte ori timpul îi permite, iar când vine vorba despre sărbătorile tradiționale de peste an, se ocupă personal de meniul festiv. Jojo a împărtășit în mediul online o rețetă cu care își impresionează familia de fiecare dată. Este o tocăniță de miel care se face foarte simplu și este deosebit de savuroasă.

Haideți să descoperim cum se prepară acest fel de mâncare testat și recomandat de Jojo.

Ingrediente:

  • 1200 g pulpă de miel
  • 150 g ceapa verde
  • 150 ml vin alb
  • 5 căţei de usturoi + o căpățână întreagă (pentru sos)
  • 1 legătură de ierburi proaspete: pătrunjel, coriandru, tarhon
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • ulei de măsline
  • Boia de ardei
  • Sare

Mod de preparare:

Începem prin a tăia carnea în bucăți egale, pentru a se găti uniform. Ceapa verde și ierburile aromatice se spală și se toacă mărunt. Cei cinci cățeii de usturoi se curăță și se taie în jumătăți.

Într-un bol, se prepară sosul de usturoi care va da o savoare extraordinară cărnii de miel. Sosul e face mărunțind căpățână de usturoi și amestecând-o cu un praf de sare, ulei de măsline și zeama de la o jumătate de lămâie stoarsă.

Citeşte şi: Pască fără aluat. Cea mai simplă și rapidă rețetă a Iulianei Tudor. „E foarte gustoasă!”

Urmează montarea preparatului care se va găti la cuptor. Actrița are un truc la care apelează când gătește acest preparat. Ea așază într-un anumit mod ingredientele, astfel încât, la final, mielul devine extrem de fraged și foarte aromat. Carnea, ceapa și verdețurile sunt puse în straturi în vasul de gătit.

Într-un vas adânc, ce încape în cuptor, se pune un strat de cuburi de carne, se condimentează cu sare, iar peste se pun câteva jumătăți de usturoi și o parte din ceapa verde și din verdețurile tocate. Se repetă operațiunea, alternând straturile de carne cu cele de verdeață. Sosul se usturoi făcut mai devreme și vinul se toarnă peste preparat, iar la sfârșit se presară un praf de boia. Totul se dă la cuptor timp de o oră și jumătate.

Citeşte şi: Mirela Vaida și rețeta ei de cozonac moldovenesc

Preparatul se poate servi cu diverse garnituri, în funcție de preferințe. Poftă bună!

Trucul actriței pentru o siluetă de invidiat

Jojo a dezvăluit în urmă cu câteva luni la ce truc apelează ea pentru a arăta impecabil. Jojo spune că a eliminat complet zahărul din alimentația ei și că trebuie să fie atentă la ce mănâncă pentru că are, din păcate, tendința de îngrășare.

“Zahăr nu consum. Nu pot să mănânc. În ciuda faptului că tuturor celor care mă urmăresc de atâția ani li se pare că eu așa m-am născut, am venit într-o cutie cu mărimile astea, nu este deloc așa. Paul e așa. El poate să mănânce orice pentru că are un metabolism extraordinar. Eu chiar trebuie să fiu atentă la ceea ce mănânc că altfel mă umflu rapid. Într-o săptămână sunt altcineva” – povestea ea pentru ego.ro.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter