Îngheţata te răcoreşte şi te face fericită

De Lumea Femeilor, pe

Pe seama desertului preferat pentru vară, s-au născut multe mituri. Că îngraşă, că facilitează apariţia celulitei sau chiar că… te ajută să slăbeşti. Ce este adevărat şi ce nu?
 

Îngraşă sau din contră?

„Câte bordeie, atâtea obiceie”, spune proverbul. Reţetele de îngheţată numără câteva mii, aşa că, în funcţie de compoziţie, unele îngheţate îngraşă, altele slăbesc.
► Cea mai „periculoasă” este cea cu lapte sau smântână, vanilie, ciocolată şi toping abundent. Mai exact, cea cremoasă. Are în jur de 250 de calorii şi peste 15 g de grăsimi. Un astfel de produs are la fel de multe calorii cât un fel de mâncare.
►Îngheţata din fructe (a nu se confunda cu îngheţata cu fructe, care este grasă) este inofensivă. Nu conţine grăsimi, este apoasă şi, deşi nu are acelaşi gust cremos şi delicat, este ideală pentru o zi călduroasă de vară. De ce te ajută să slăbeşti? Pentru că aportul ei caloric este destul de redus, iar necesarul de calorii pe care corpul îl alocă aducerii bolului alimentar la temperatura normală, este mai mare.

Celulită?

Poate exista, dar nu pentru că mănânci îngheţată. Acest aspect neplăcut al pielii este rezultatul alimentelor, sucurilor sau apelor acidulate, al produselor de panificaţie mâncate în exces şi al lipsei se efort fizic. Îngheţata, dacă este desertul tău preferat, poate să „te mai ajute” cu câteva kilograme în plus, dar faptul că nu faci sport, nu te plimbi măcar o oră pe zi duce la apariţia celulitei.

NE FACE FERICIŢI?

Se pare că da! Cercetătorii londonezi au anunţat că o singură linguriţă de îngheţată activează zonele cerebrale responsabile cu senzaţia de plăcere. Efectul este imediat, mai ales la produsele cu unt sau lapte. Aşa că ţine numai de tine dacă vrei să îţi culegi fericirea din îngheţată sau din sala de fitness. Sau din amândouă?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter