Găteşte italieneşte fără carne

De Unica.ro, pe

Fie că eşti vegetarian, ai rude sau prieteni vegetarieni sau pur şi simplu vrei să mănânci ceva mai uşor, în stil italienesc, află că sunt multe reţete excelente pe care le poţi încerca, fără carne.
carne.

Cheia sunt condimentele  – fă combinaţia ideală şi mâncărurile tale vor avea acea aromă italienească specială.

Un lucru foarte important e să alegi legume cât mai bune –  preferabil, legume care sunt proaspăt apărute în acel sezon, că să aibă o aromă cât mai bună. Cumpără doar ingrediente proaspete şi combină culorile cu gust. Nu uită de condimente şi nu-ţi fie frică să experimentezi! Găseşte ingredientul-cheie şi „construieste” reţetă în jurul lui, cu legume proaspete.

Iată o reţetă autentică de Paste de primăvară vegetariene

Pasta primavera

 
Alege formă de paste pe care o preferi şi fierbe-le în apă cu sare după instrucţiunile de pe ambalaj.

Apoi, adună legumele: roşii, broccoli tăiate cubuleţe, porumb, mazăre, morcovi. Fierbe legumele puţin în apă fierbinte până când se pătrund puţin (dar nu se înmoaie!). Când paştele s-au fiert „al dente” (deci nu sunt foarte moi, dar nici tari), ia-le de pe foc, scurge-le şi adaugă puţin ulei de măsline peste ele.

Adaugă pastele într-un castron alături de legume şi amestecă-le cu grijă.
Acum e momentul să-ţi alegi condimentele. Busuiocul se potriveşte foarte bine cu roşiile, dar poţi adauga şi rozmarin, pentru un gust complementar. Încearcă şi mentă, pentru o aromă proaspătă, sau salvie. E mai bine să rupi ierburile (dacă le ai în variantă proaspătă), şi nu se le tăi. Dacă sunt uscate, fărâmiţează-le puţin în mână înainte să le presari, pentru a eliberă uleiurile esenţiale.

Adaugă condimentele în bol şi amestecă bine. Serveşte cald, adăugând deasupra parmezan proaspăt râs.
 

Paste cu broccoli, alune de pădure şi ricotta

Pune câteva alune de pădure în cuptor pentru aproximativ 8 minute, până se rumenesc. Între timp, fierbe pastele „al dente” în apa cu sare. Separat, fierbe broccoli-ul pentru aproximativ 5 minute. Da focul mai mic şi adaugă ricotta şi puţină zeamă de lămâie. Condimenteaza cu sare, piper şi pătrunjel. Adaugă legumele peste paste şi serveşte cald.

Poţi servi ambele feluri de paste alături de pâine prăjită cu usturoi sau o salată verde cu zeamă de lămâie.  

Tip: www.pestorecipe.org

Foto: Shuttestock

Află şi alte 37.000 de reţete şi articole, numai pe Gustos.ro!

Găteşte italieneşte fără carne
Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter