Un deliciu! Fursecuri cu ciocolata, fără unt şi făină!

De Sandra Sarbu, pe

Dacă v-aţi gândit până acum că este greu să faceţi fursecuri sau prăjituri cât de cât sănătoase, am gasit soluţia! Vă propunem o tăviţă de fursecuri cu ciocolată neagră, fără unt şi fără făină.
Ingredientele necesare sunt:
Ulei vegetal
O ceaşcă şi jumătate de ciocolată neagră dată pe răzătoare
3 albuşuri la temperatura camerei
Două ceşti de zahăr vanilat – una va fi folosită la sfârşit, pe fursecuri
O jumătate de ceaşcă de pudră de cacao
O linguriţă de amidon
Un sfert de linguriţă de sare
 
Cum să faci:
În primul rând, încălzeşte cuptorul înainte, la temperatura de 180 de grade. Apoi unge cu puţin ulei două hârtii de copt de mărimea tăvii (sau de câte ai nevoie – din reţeta aceasta poţi face în jur de 18-20 de bucăţele).
Topeşte o ceaşcă de ciocolată rasă – fie la microunde, fie în bain-marie, apoi lasă un pic la răcit. Bate cele trei albuşuri cu mixerul până se transformă într-o spumă lucioasă, apoi puţin câte puţin toarnă o ceaşcă de zahăr vanilat. Amestecă în continuare până spuma devine cremoasă.
Într-un alt bol, amestecă ingredientele uscate – ce  a mai rămas din zahăr, cacaoa, amidonul şi sarea. Adaugă ciocolata topită şi restul de ciocolată netopită peste albuşurile bătute spumă şi amestecă-le până devin omogene.
Cu o linguriţă, ia câte puţin din amestecul final şi fă o formă de fursec, pe care o dai prin ingredientele uscate, apoi aşează-le pe hârtia de copt, în tavă. Să laşi în jur de 3-4 centimetri spaţiu între fursecuri.
După ce ai terminat de aşezat în tavă, o poţi băga la cuptor până ce fursecurile se umflă şi apar crăpături la suprafaţă. Savurează-le după ce s-au răcit.
Pofta bună!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter