Cum prepară Mirela Vaida cea mai gustoasă ciorbă cu 100 de perișoare

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 13 august 2021, 17:15

Mirela Vaida este pasionată de gătit și nu ezită să le arate fanilor ei ce preparate delicioase face. Printre rețetele de ținut minte ale prezentatoarei de la “Acces Direct” se numără ciorba de perișoare cu borș. Vedeta de televiziune a postat pe canalul ei de Youtube un clip în care ne arată, detaliat, cum gătește ea ciorba cu “aproape 100 de perișoare” pentru familia ei.

”Ingredientul pricipal al ciorbei este carnea tocată, pe care eu am pregătit-o aici. Este un amestec de vită cu pui, poate fi și carne de porc. Eu am pus și un pic de carne porc, pentru grăsimea aceea care dă bun gust ciorbiței de perișoare. Eu fac perișoare din aproape 2 kg de carne. Cam așa fac eu! Dar dvs. puteți să faceți și dintr-un kilogram, vă ies mai puține.

Eu mai pun la ciorbă 4 cepe (din care trei la compoziția de carne), o țelină mică, pe care o dau pe răzătoare, păstârnac, pătrunjel, 2 morcovi, totul dat pe răzătoarea mică, pentru ca cei mici să nu găsească motiv să nu-l mănânce. Pun ardei de toate culorile ca să facă ciorbița bogată și colorată: un gogoșar, un ardei gras, un gogoșar verde, mult pătrunjel, mult leuștean și mult mărar.

Mie îmi place să mai pun și 3 – 4 roșioare tăiate cubulețe la ciorbă, orez în compoziția de carne, un pic de sare și de piper după gust și albușul de la două ouă, ca să lege toată compoziția de carne și un litru de borș acru, pentru că ciorbița merge cu borș. Eu fac neapărat cu borș acru”, a povestit vedeta, înainte de a se apuca de treabă.

Apoi au urmat pașii preparării cirobei. Pentru început, Mirela a pus apă la fiert într-o oală mare. A adăugat în oală legumele tăiate și zarzavatul. Mirela a pus în oală și o ceapă întreagă, pentru ca ulterior, după fierbere, să o scoată, deoarece copiilor nu le place. Pe cele trei rămase le-a pus în compoziția de carne.

Citeşte şi: Mirela Vaida și rețeta ei de cozonac moldovenesc

În timp ce apa cu legumele fierbeau, s-a apucat să toace carnea cu cepele și cu verdeață: leuștean, pătrunjel verde și mărar. Apoi a adăugat ouăle și a condimentat totul cu sare și piper.

Cum prepară Mirela Vaida cea mai gustoasă ciorbă cu 100 de perișoare

”Nu prea se pune verdeață la carne dar eu pun, la fel și ceapă tocată prin mașină, cele două albușuri, sare, piper după gust și amestec cu mâna”, a spus Mirela Vaida.

Din compoziția de carne, Mirela a făcut circa 100 de perișoare pe care le-a pus în oala de pe foc, unde s-au fiert legumele.

Cum prepară Mirela Vaida cea mai gustoasă ciorbă cu 100 de perișoare

A urmat în oală verdeață tocată, iar spre sfârșit a turnat borșul peste ciorbă. După câteva clocote, ciroba a fost gata.

Foto – Capură Youtube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter