Ciupercile champignons – cum se curăţă şi se prepară

De Libertatea pentru femei, pe

Sunt cele mai cunoscute şi care se pretează cel mai bine la cultivarea în seră. Datorită formei lor sunt uşor de recunoscut: au piciorul foarte scurt, pălăria bombată şi culoarea albă.

► Ciupercile tinere au lamelele roz şi sunt acoperite de o pieliţă subţire, care se rupe atunci când ciupercile cresc şi rămâne apoi ca un inel în jurul piciorului.
► La ciupercile tinere se curăţă numai baza piciorului, iar pălăria nu se curăţă nici de membrana care o acoperă, nici de lamele. Ciupercile mature se curăţă în plus de lamele.
► Ciupercile curăţate se spală în apă rece, până când apa rămâne curată, fără niciun fir de pământ.
► Ciupercile proaspete, neambalate într-un mod special, se pot păstra la frigider maxim 3 zile.
► Ciupercile congelate lasă foarte multă apă atunci când se gătesc şi de aceea se recomandă mai întâi să se călească în ulei şi apoi să se pună alături de celelalte ingrediente.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter