Ciuperci murate

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Marți, 06 octombrie 2020, 15:55

Deşi ghebele şi hribii sunt cele mai gustoase ciuperci, ele pot fi otrăvitoare dacă nu sunt culese din zone fără contaminări. Dacă aveţi o sursă de încredere, puteţi folosi şi astfel de ciuperci pentru murături delicioase. Ca să fiţi siguri că ies ca la carte, folosiţi sare grunjoasă şi ciuperci româneşti de cultură. Reţeta este pentru 8 borcane medii, de 250 ml.
Ingrediente:
3 kilograme ciuperci Champignon mici (dacă folosiţi şi alte feluri de ciuperci, aveţi grijă să nu aibă nevoie de o preparare specială, în funcţie de soi)
Sare de bucătărie
Sare de lămâie, după gust
Oţet de vin (200 ml oţet la un litru de apă)
Foi de dafin
Ienibahar
Sare grunjoasă neiodată şi piper boabe, după gust
Puţin ulei
Mod de preparare:
Se curăţă ciupercile, se spală şi se pun la fiert în apă cu sare şi sare de lămâie până se înmoaie bine (15 minute aprox).
Se pun în borcanele sterilizate şi se pregăteşte soluţia de conservare.
Soluţia se face din 2 litri de apă şi 400 ml oţet în care fierbeţi şi condimentele, fără ulei. Lăsaţi să se răcească circa 5 minute ş turnaţi amestecul peste ciupercile din borcane, până le acoperiţi în întregime. Puneţi deasupra 2 linguri de ulei şi închideţi ermetic borcanele.
În secţiunea de sfaturi practice găsiti indicaţii pentru cum să nu spargeţi borcanele când turnaţi lichidul fierbinte şi cum să se păstreze mai mult timp.
Poftă bună!
Foto: Shutterstock

Vezi mai multe idei de conserve pentru iarna

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter