Cartofi zdrobiți cu cana, rețeta care face furori pe rețelele de socializare

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 05 aprilie 2022, 11:53

O nouă rețetă foarte simplu de făcut și nemaipomenit de gustoasă face furori în mediul online. Reteța a primit numele după modul în care este preparată – cartofi zdrobiți cu cana. Este vorba despre un preparat simplu ce poate fi consumat și de vegetarieni, și de cei care țin post, dar și ca garnitură pentru friptura preferată.

Pentru a face acest preparat aveți nevoie de cartofi noi, usturoi, condimente la alegere și puțin ulei de măsline. Cartofii se fierb în coajă, iar apoi se pun, necurățați de coajă, pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Fiecare cartof în parte se zdrobește cu o cană, după cum se vede în clipul de mai jos. Cartofii zdrobiți se condimentează cu sare, piper, ustruroi mărunțit, rozmarin și boia (aceste condimente au fost alese de Ioana, dar se pot folosi și altele, în funcție de preferințe și gust). Se stropesc apoi cartofii cu ulei de măsline și se dau la cuptor 25 – 30 de minute, până devin rumeni, iar coaja se face crocantă.

Citeşte şi: Rețeta Andreei Bănică de ciocolată de casă cu care și-a impresionat familie

În mod evident, rețeta poate fi îmbunătățită, așadar puteți adăuga peste ei cașcaval ras sau orice fel de brânză care se topește, cubulețe de bacon sau verdeață proaspătă. Poftă bună!

Ioana Grama, una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România, a încercat deja rețeta și, după cum reiese din TikTok-ul publicat de ea, rezultatul a fost delicios! Aproape 30.000 de oameni au apreciat rezultatul!

@ioana.grama Geniala reteta asta 😍 Imi pare rau ca nu stiu cui trebuie sa dau creditele 🙈 #fyp #mancaredelicioasa #foodporn ♬ original sound – Ioana Grama

Foto – TikTok/Ioana Grama

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter