Cât costă să mergi la Jocurile Olimpice de la Londra

De Nicoleta Galeteanu, pe

Urmărite în toată lumea odată la patru ani, Jocurile Olimpice îşi cheamă spectatorii cu 500 de zile înainte de începerea primei probe sportive programată pe 28 iulie 2012, la Londra.
Cea mai importantă competiţie sportivă din lume a dat startul ieri, perioada de vânzare fiind valabilă timp de numai o lună şi câteva zile, deşi mai este aproape un an şi jumătate până la debut.

Milioane de pasionaţi din toată lumea asistă live la competiţiile JO şi mult mai mulţi amatori îşi doresc să prindă un bilet din cele aproape 9 milioane de tichete, câte au fost lansate pentru Jocurile Olimpice de vară din Capitala britanică.

Cum cumperi bilete la JO

Cursa pentru achiziţionarea unui bilet este o probă redutabilă pentru spectatori. Un sfert din cele 8,8 milioane de locuri sunt deja rezervate de către politicieni şi celebrităţi, iar biletele rămase, în jur de 6,6 milioane, sunt hotărâte prin concurs.

Astfel, dacă îţi doreşti să urmăreşti sportivii lumii în timpul performanţelor lor live trebuie să te înscrii pe site-ul oficial al JO Londra, www.london2012.com, prin crearea unui cont, urmând apoi să completezi formularul de aplicare pentru achiziţionarea biletelor, care te înscrie automat în concurs.

Formularul de participare solicită informaţiile tale personale – adresa, telefon, e-mail – precum şi evenimentele şi competiţiile sportive pe care vrei să le urmăreşti. Este obligatoriu în schimb să deţii un card Visa pentru plata tichetelor.

Peste 2,5 milioane de persoane s-au înscris deja în cursa pentru bilete, însă nu este nicio grabă. Înscrierile sunt deschise până pe 26 aprilie 2011, iar desemnarea câştigătorilor nu ţine cont de data la care ai aplicat.

Potrivit reprezentanţilor JO Londra, posesorii de bilete urmează să fie anunţaţi pe 24 iunie 2011, menţionând că britanicii nu au prioritate în faţa străinilor la achiziţionarea biletelor.

Bilete accesibile la JO

Preţurile biletelor începe de la 20 de lire (23 euro) şi ajunge până la 2.000 de lire (2.319 euro), în funcţie de competiţie, dată şi loc în tribună.

În plus, comitetul JO dispune de reduceri pentru copii şi pensionari. Astfel, cei care au 16 ani sau mai puţin, plătesc „vârsta lor în lire” (15 lire pentru un copil de 15 ani), iar persoanele de peste 60 de ani vor plăti 16 lire pentru un bilet, valabil în peste 200 de sesiuni de competiţii. 

Preţul biletelor este stabilit în funcţie de sesiunea de competiţii programate în cele opt zile de Jocuri Olimpice şi sunt disponibile la patru categorii – A, B, c, D. Astfel, dacă vrei să mergi pe 28 iulie, un bilet la prima sesiune de competiţie masculină te costă 45 de lire, la categoria B sau 30 de lire la categoria C.

Londra, pentru a treia oară gazda JO

Londra este primul oraş din istoria modernă care organizeată Jocurile Olimpice de vară pentru a treia oară, după cele din 1908 şi 1948. La 6 iulie 2005 oraşul a fost ales drept gazdă a Jocurilor Olimpice din 2012, de către membrii Comitetului Internaţional Olimpic la cea de-a 117-a sesiune de la Singapore.

A 30-a ediţie a Jocurilor Olimpice se va desfăşura în perioada 26 iulie – 12 august 2012 şi vor participa în jur de 10.500 de sportivi, în 26 de sporturi.

Urmăreşte în galeria video gala de deschidere a Jocurilor Olimpice din 2008 găzduite de China, una dintre cele mai spectaculoase festivităţi din istoria acestui eveniment.

Foto: hepta.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter