Cel mai bun job din lume este şi cel mai greu

De Unica.ro, pe

Britanicul de 34 de ani Ben Southall, câştigătorul concursului „Cel mai bun job din lume” care pe 1 iunie 2009, a primit postul de administrator al insulei Hamilton din Marea Barieră de…

… Corali, Queensland, Australia, spune după şase luni petrecute pe superba insulă tropicală că cel mai bun job din lume este de asemenea şi cel mai obositor.

Invidiat de cei 34.683 de concurenţi înscrişi la postul de administrator al insulei, Ben spune după această experienţă că nici măcar nu a avut timp să se relaxeze.

Salariul primit de britanic pentru postul pe care l-a ocupat timp de şase luni nu este deloc neglijabil – 150.000 de dolari australieni, adică puţin peste 105.000 de dolari americani.

Principalele sale atribuţii au fost să hrănească broaştele ţestoase şi peştii, să distribuie corespondenţa, să informeze săptămânal publicul prin intermediul blogurilor, fotografiilor şi secvenţelor video şi să cureţe piscina vilei în care a locuit.

19 ore de muncă pe zi

Bănuiesc că pentru oricine ar citi această listă de atribuţii, jobul ar suna ca unul de vis. Părerile lui Ben însă, cam spulberă acest vis frumos. Britanicul se plânge că în loc să se relaxeze, să se plimbe şi să se bronzeze în această perioadă, a fost nevoit să lucreze chiar şi 19 ore pe zi, devenind sclavul unui program încărcat cu evenimente, promoţii, conferinţe de presă şi probleme administrative.

„Am fost mai ocupat decât vă puteţi imagina şi mai ocupat decât m-aş fi aşteptat”, a afirmat Ben Southall într-un interviu acordat publicităţii.

Dar pentru că totul nu a fost chiar aşa de rău cum spune britanicul,  în cele şase luni, acesta a învăţat să navigheze, să practice caiac şi să joace golf.

Bloguri, fotografii, conferinţe, discursuri

Reprizele de relaxare au fost întrerupte însă de sarcinile de serviciu, Ben fiind nevoit să împărtăşească pe bloguri experienţele trăite de el pe insulă, ceea ce s-a materializat în 60 de bloguri pe care a scris şi a încărcat 2.000 de fotografii şi 75.000 de cuvinte prin care a descris cele şase luni petrecute pe insula Hamilton.

În toată această perioadă Ben a vizitat peste 90 de locaţii exotice, a acordat 250 de interviuri presei, printre care şi o discuţie cu Oprah Winfrey, a făcut 47 de materiale video şi s-a plimbat prin tot Queesland-ul pentru a cunoaşte diferiţi oameni politici şi a susţine nenumărate discursuri.

Cu toate că orele petrecute de el în faţa ecranului calculatorului au fost foarte multe, bloggerii s-au declarat relativ nemulţumiţi de faptul că Ben nu a prezentat experienţele trăite dintr-un unghi personal, ci mai mult a lăudat împrejurimile în scop touristic, ceea ce s-a şi adeverit, de la începutul acestui an, Ben fiind plecat într-o expediţie de un an în jurul lumii pentru a promova insula pe care a administrat-o.

Proiect pus la îndoială

Şi pentru că gurile rele au mereu ceva de spus, încă din momentul înscrierilor la concurs a circulat un zvon potrivit căruia o angajată a companiei de publicitate care s-a ocupat de campania de publicitate a concursului, şi-ar fi făcut un tatuaj fals pentru a promova proiectul.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter