4 metode prin care îţi sabotezi cariera

De Diana Zagrean, pe

Vrei să avansezi în carieră, dar nu ştii exact ce merge prost pe parcurs. Multă lume greşeşte tocmai la felul în care se raportează la viitoarea promovare. Iată 4 metode prin care îţi sabotezi cariera fără să ştii.
Nu găseşti mafiotul din tine
Lăsând gluma la o parte, în carieră trebuie să gândeşti ca un „consigliere” de-al mafioţilor. Dacă şeful nu te aude sau nu te ascultă, găseşte-i protejatul sau prietenul sau omul de încredere şi prezintă ideile cu mare aplomb. Încet, încet, ideile tale îşi vor demonstra valoare şi vor ajunge la urechile cui trebuie.
Nu înţelegi limbajul şefului
Fiecare om are un limbaj propriu şi un fond de cuvinte preferat.Majoritatea şefilor întră în categoria oameni, deci nu ezita şi fii mai atentă la felul în care se exprimă superiorii tăi. Dacă folosesc verbe puternice, cum ar fi vreau, să facem, etc, renunţă la interogaţii şi voce tremurândă şi arată-i că nu a greşit când te-a angajat.
Ai uitat de ceilalţi 99% din angajaţi
Trebuie să fii serviabil şi recunoscător atunci când ţi se cere sau oferă ajutorul. Dacă lucrezi cu o echipă mare sau cu furnizori, nu te bucura singură de laurii succesului. După semnarea contractului sau încheierea unei noi colaborări, vorbeşte în numele echipei şi trimite-le un semn al recunoştinţei. Nu ştii când vei mai avea de-a face cu ei.
Ai uitat că vulnerabilitatea poate constitui un avantaj
Dacă ai de-a face cu un coleg care te sapă, nu trebuie să disperi şi să te panichezi că vei fi înlocuit sau sărit de pe lista de promovări. Cere-i sfaturi, roagă-l să îţi privească munca cu un ochi critic. Deşi pe moment vei părea slabă şi dai impresia că pierzi teren, pe termen lung vei ieşi în câştig.
Foto: Shutterstock
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter