Cum să-ţi schimbi viaţa cu ajutorul numelui

De Diana Zagrean, pe

Numele tău poate fi folosit ca o adevărată armă în lupta pentru o slujbă mai bună, pentru a câştiga încrederea oamenilor şi pentru a-ţi îmbunătăţi viitorul. Vezi cum să-ţi schimbi viaţa cu ajutorul numelui.
 

Dacă ai un nume uşor de pronunţat, vei fi favorizată

Studii recente au demonstrat că oamenii ale căror nume sunt uşor de pronunţat ocupă poziţii mai înalte în companiile în care activează. Psihologii explică acest lucru prin faptul că orice lucru care ne este mai greu de procesat ne pare mai neplăcut, deci oamenii care au un nume uşor de pronunţat şi de reţinut sunt mai iubiţi de toată lumea.

O iniţială a numelui mijlociu te face să pari mai deşteaptă

Potrivit unor studii recente, persoanele care îşi adaugă iniţiala numelui mijlociu sunt percepute ca mai inteligente şi mai capabile de către posibilii angajatori, decât dacă şi-ar folosi numele întreg, sau dacă ar omite numele mijlociu.
Adevărul este că Ioana C. Popescu, sună mai elitist decât Ioana Popescu, nu?

Ai mai multe şanse să fii angajat dacă ai un nume foarte comun

Deşi procesul de angajare pare să se se bazeze pe ieşitul în evidenţă, studiile arată exact opusul. Oamenii cu cele mai comune nume au cele mai mari şanse să se angajeze. Orice derivaţie de la Ion, Ioana, Maria şi Elena, Andrei şi Alexandru şi orice nume de familie care se termină în -escu are mari şanse să găsească rapid de lucru.

Dacă numele tău conţine multe litere de la sfârşitul alfabetului, eşti cheltuitoare

Potrivit unor studii realizate de companii de marketing, oamenii ale căror nume conţin multe litere de la sfârşitul alfabetului au o mai mare tendinţă să accepte oferte promoţionale şi să cumpere impulsiv obiecte de care nu au neapărat nevoie.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter