Ce să nu-i spui şefului niciodată

De Diana Zagrean, pe

Unele informaţii trebuie să rămână pur şi simplu private, mai ales dacă vrei să nu ai probleme la locul de muncă. Pentru că nu trăim într-o lume ideală, există lucruri pe care nu trebuie să i le spui şefului niciodată.
 
Informaţii despre viaţa ta privată
Chiar dacă, teoretic, viaţa privată nu ar trebui să-ţi afecteze situaţia la locul de muncă, majoritatea oamenilor judecă subiectiv astfel de aspecte.
Nu este bine ca şeful tău, sau chiar şi colegii să afle prea multe detalii despre viaţa ta privată, de la tatuaje ascunse, la boli cronice, intenţia de a avea un copil în viitorul apropiat, sau probleme de familie.
Ce faci noaptea
Indiferent dacă vrei să-ţi petreci serile citind copiiilor o poveste, dacă vrei să iei cina în oraş cu iubitul, sau să petreci prin cluburi, şeful tău nu trebuie să ştie astfel de informaţii. Ai mare grijă dacă sunteţi prieteni pe Facebook, deoarece oriât de deschisă ar fi o persoană, s-ar putea să nu te înţeleagă pe deplin când vei explica că nu ai putut să termini o sarcină, dar ai postat fotografii dansând pe mese, în club.
Credinţă, viziune politică
Religia şi politica nu se discută la masă spune o vorbă veche. Dar nici la locul de muncă nu este tocmai indicat să dezbaţi probleme ce ţin de spiritualitate şi politică.
Mai ales când vine vorba de şeful tău, nu ştii ce fel de om este, înc e crede şi mai ales în ce nu crede. Nu risca să-ţi faci prea publice crezurile, pentru că s-ar putea să fii omisă de la promovare, de la o mărire de salariu, sau chiar mai rău, pentru că oamenii sunt oameni şi obiectivitatea absolută este greu de găsit.
Veniturile partenerului
Din nou, lipsa de obiectivitate şi părerile personale îţi pot face rău dacă şeful tău ştie cu ce se ocupă şi cât câştigă familia ta.
Dacă soţul sau iubitul tău lucrează pe o poziţie înaltă, într-o companie, s-ar putea ca şeful tău să considere că „tu nu ai nevoie de o mărire sau promovare”, pentru că alţi angajaţi o duc mai prost. Nu este etic, dar se întâmplă destul de des.
Ca să nu mai vorbim de posibilitatea ca şeful tău să fie gelos pe funcţia ocupată de partenerul tău şi atunci viaţa ta va fi mai grea degeaba.
Sursa foto şefa ţipă la angajat: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter