(P) Skiathos, tărâmul relaxării în Grecia

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 24 februarie 2020, 16:53
Plaje cât vezi cu ochii, cu cele mai fine nisipuri și înconjurate de păduri de conifere, stațiuni cochete, o capitală boemă și o mare în nuanțe de azuriu... Aceasta este Skiathos, o insulă de numai 49 km pătrați în care vei găsi tot ce ți-ai putea dori de la o vacanță relaxantă de vară. 

Mai mult de 1 milion de turiști își rezervă vacanța de vară în Skiathos, iar numărul lor este în continuă creștere de la an la an. Celebritățile din toată lumea o așează în topul celor mai frumoase destinații, aici petrecându-și vacanța personalități precum Goldie Hawn, Kurt Russell, Tina Turner sau Richard Branson.

Skiathos a devenit o destinație tot mai căutată și de către turiștii români, iar dacă ți-ai propus o escapadă pe cea mai verde insulă din Sporadele de Nord, îți poți rezerva încă de pe acum un sejur pentru vara viitoare.

AeroVacanțe, singurul turoperator din România ce deține zboruri directe spre Insula Skiathos a lansat Ofertele Early Booking pentru 2020! Pachetele de vacanță în Skiathos cu zbor charter din Timișoara au tarife tentante de la 299 euro/persoană și includ: 7 nopți de cazare cu mese conform programului ales, transport avion cu plecare din principalele orașe ale țării, taxe de aeroport, transfer aeroport-hotel-aeroport și asistență turistică!

Insula ce stă în Umbra lui Athos

Legenda spune că, insula Skiathos ar fi luat naștere din spuma mării! Poseidon, puternic atras de frumusețea Afroditei, și-a propus să o cucerească pe zeiță dragostei cu această perlă unică pe care a aruncat-o în inima Mării Egee. Dintr-o altă poveste locală aflăm că, de fapt, Skiathos era locul unde gigantul trac pe nume Athos își odihnea umbra, așa cum reiese și din numele său care se traduce prin „umbra lui Athos”.

Sunt 69 de plaje pe care să te răsfeți în Skiathos, iar multe dintre ele poartă certificatul „Blue Flag” pentru nisipul fin, apele clare și facilitățile oferite turiștilor. Evadează pe celebra Koukounaries, o fâșie aurie aflată între marea cristal și pădurea de pini, surprinde cele mai spectaculoase apusuri în Agia Eleni și aventurează-te în sesiuni de scufundări în apele turcoaz ale plajei Lalaria.

Croaziere în jurul insulei Skiathos

De pe plajă poți porni în croaziere cu vaporașul, Skiathos fiind un excelent punct de plecare spre Parcul Național Marin unde trăiește foca Monachus Monachus, specie amenințată cu dispariția. Continuă cu descoperirea insulei Alonissos, un colț de natură sălbatică cu plaje virgine precum Megalos Mourtias sau Steni Vala și pitorescul port Patitiri, înțesat de taverne pescărești.

Dacă ai văzut celebrul musical Mamma Mia! poți alege o croazieră în care este refăcut întocmai traseul eroilor din film. Pornește din portul Skiathos spre așa zisa insulă Kalokairi reprezentată de Skopelos, unde are loc cea mai mare parte din acțiune pe ritmurile formației ABBA.

Tot din portul principal al orașului Skiathos poți pleca cu barca spre cele trei insulițe nelocuite, din jurul coastei de smarald. Cea mai mare dintre ele este Tsougria, vizibilă din vechea cetate Bourtzi, urmată de Tsougrakia și Arkos, cu mici plaje izolate între stânci și pini, ape curate și o liniște ce ți se întipărește în minte.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter