(P) Locuri celebre din Skiathos și împrejurimi, pe care să le descoperi anul acesta!

De Unica.ro, pe

Skiathos, cea mai populară dintre insulele Sporade aflate la est de Volos, te cucerește rapid prin peisajele luxuriante, numărul mare de plaje pe care le deține și atmosfera cosmopolită. 

Când vine vorba de vacanța de vară, Grecia se află în topul preferințelor turiștilor români, iar în ultimii ani fosta Insulă a Piraților s-a transformat într-un magnet pentru familiile cu copii și tinerii în căutare de distracție la mare. Încă nu ți-ai făcut planuri pentru o escapadă în noul sezon estival? Profită acum de reducerile tentante pregătite de AeroVacanțe la început de 2020 și rezervă un sejur în Skiathos cu zbor charter din Timișoara la tarife de la 299 euro/persoană! Pachetul turistic include 7 nopți de cazare cu mese conform programului ales, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, taxe aeroport și asistență turistică. 

Pe urmele filmului Mamma Mia!

(P) Locuri celebre din Skiathos și împrejurimi, pe care să le descoperi anul acesta!

Skiathos este renumită în toată lumea datorită musicalului „Mamma Mia!” care a fost filmat în mare parte aici, cât și pe insula vecină Skopelos. Dacă vrei să refaci traseul Sophiei Sheridan, personajul principal din producția de dragoste, care pornește în căutarea tatălui său din dorința de a fi condusă de către acesta la altar, te poți îmbarca într-o croazieră relaxantă cu plecare din portul capitalei Chora. 

Aventurează-te spre insulița Kalokairi (așa cum este prezentată în film) și vizitează Kastro, cel mai izolat punct din Skiathos unde vei regăsi ruinele unei cetăți medievale ce a fost clădită de venețieni, iar apoi distrusă de otomani. Din cel mai înalt punct al fortăreței te poți bucura de o priveliște de ansamplu asupra Mării Egee. 

Traseul continuă spre Kastani, o plajă din prundiș alb unde s-au turnat principalele scene romantice dintre Sophie și logodnicul său, Sky (roluri interpretate de Amanda Seyfried și Dominic Cooper), frumos înconjurată de păduri de pini și sărutată de apele cristaline ale Mării Egee. 

Un alt loc celebru din Skopelos pe care l-ai admirat în film este Capela Agios Ioannis, aflată pe un promontoriu stâncos deasupra mării. Odată ce ai ajuns aici vei descoperi copacul sub care a avut loc scena nunții, de care stau agățate numeroase panglici legate de către cuplurile de îndrăgostiți ce au poposit aici de-a lungul timpului. 

Pierde-te pe străzile capitalei Chora

Croaziera se încheie tot în portul Skiathos, prilej excelent să pornești spre orașul vechi Chora, unde te vei bucura de alte imagini surprinse în musicalul de dragoste: străduțe întortocheate dominate de vile zugrăvite în alb-albastru, magazine de bijuterii și taverne pitorești de unde sfârâie pe grătar pește și caracatiță proapete, și mici capele cu acoperișuri din țiglă în care te poți reculege spiritual. 

Iar pentru ca vacanța să fie completă nu rata Peninsula Bourtzy, aflată între cele două porturi ale capitalei Skiathos, unde au loc în fiecare sezon estival proiecții de film (inclusiv Mamma Mia!) în vechiul teatru medieval. 

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter