Patru idei eficiente pentru o casă organizată

Un stil de viață organizat înseamnă o productivitate crescută. Când ajungi acasă, îți dorești să simți mirosul familiar al căminului și să te relaxezi pe canapea la un film. Și cum este deja toamnă, este bine să îți reamenajezi spațiul din locuință.

Fie că dorești să decorezi într-o tematică de sezon sau să îți amenajezi dulapurile din bucătărie, câteva sfaturi de organizare te vor ajuta în demersul tău. Cel mai important este să nu procrastinezi. Profită de vremea încă frumoasă care îți dă energie și începe chiar din acest weekend curățenia în gospodărie! Include-i și pe ceilalți membri ai familiei și împreună creați-vă oaza de voie bună!

Spațiile de depozitare

Gândește practic! Înainte de a lua alimentele cumpărate din pungă, trebuie să faci spațiu pentru ele în frigider, nu-i așa? Dacă nu știi de unde să începi organizarea, spațiile de depozitare sunt opțiunea potrivită. Când vei face curățenia generală o să-ți fie mult mai ușor să găsești loc pentru încălțăminte, îmbrăcăminte, produse de curățenie sau cosmetice, ori micile gadgeturi utile.

Păstrează doar lucrurile importante

Ai auzit de serialul american „Hoarders‟? Acesta se concentrează pe viețile unor persoane care adună obiecte fără valoare într-un mod patologic. Acest lucru le îngreunează viața de zi cu zi, psihologii ajutându-i să treacă peste obsesia de a strânge lucruri inutile în gospodărie.

Sortează imbracamintea de vară și cea pentru sezonul rece. Toate hainele care nu îți mai sunt de niciun folos, aruncă-le sau donează-le. Fă loc în dulap pentru hainelele groase și înlocuiește umerașele uzate cu unele noi, de calitate, care să îți păstreze sacourile și pardesiele intacte. Folosește-te de organizatoare pentru sertare și fă-ți ordine în lenjeria intimă, ciorapi și șosete.

Fii ordonată

Organizarea și curățenia din cămin sunt un proces continuu. De aceea este bine să îți dedici, în fiecare zi, un sfert de oră după programul de muncă sau când vii din oraș pentru a face ordine. Dacă te așteaptă o zi grea este de înțeles că îți lași hainele aruncate pe pat sau farfuriile în chiuvetă, plecând degrabă afară. Cu toate acestea, sfatul nostru este să faci curățenie imediat ce ai ajuns acasă. Deschide larg fereastra și lasă aerul curat să pătrundă în încăperi. Creează-ți acest obicei și vei observa la scurt timp diferența!

Pune etichete

Nu pune etichete pe oameni, pune pe obiecte! Despre asta este vorba. Un truc pentru o organizare eficientă este să etichetezi cutiile și coșurile pe care le folosești. Bucătăria este spațiul din casă care necesită cel mai mult o astfel de practică. Acest lucru te ajută să menții lucrurile la locul lor și să știi exact de unde să le iei. Este un alt mod sigur de a fi ordonată și de a nu strica obiceiul bun de a păstra curăţenia în casă.

Pentru inspirație, caută pe Pinterest idei de organizare pentru fiecare cameră din locuință și alege-le pe cele potrivite. Ba mai mult, de curând pe Netflix a apărut serialul fenomen: „Organizează-ți spațiul cu the Home Edit”. O afacere a două tinere antreprenoare din Statele Unite care învață oamenii cum să-și amenajeze spațiul.

Nu trebuie ignorată nici senzațională metodă japoneză de a-ți organiza casa a lui Marie Kondo. Fie că citești cartea sau urmărești show-ul de televiziune, cu siguranță vei găsi idei inedite pe care să le pui în practică în locuință. Nimic mai simplu, deci, respiră adânc și treci imediat la treabă!

Sursă foto: Pexels

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Answear.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter