(P) Obiective pe care să le descoperi într-o vacanță în Antalya

De Unica.ro, pe

Una dintre cele mai populare destinații estivale, Antalya este ofertantă atât din punct de vedere istoric, cât și prin prisma comorilor naturale cu care se mândrește în lume. De la situri arheologice bine păstrate, moschei, cetăți și până la plaje, golfuri turcoaz, parcuri naturale sau cascade, într-o escapadă în imperiul all inclusive al Turciei poți îmbina de minune experiențele culturale cu relaxarea la soare.

Destinația vedetă a noului an, Antalya poate fi descoperită în acest sezon estival alături de AeroVacanțe. Turoperatorul a lansat ofertele Early Booking la pachetele cu zbor charter din Timișoara la prețuri tentante de la 282 euro/persoană, ce includ 7 nopți de cazare cu mese conform programului ales, transport avion, taxe de aeroport, transfer aeroport-hotel-aeroport și asistență turistică. 

Antalya abundă în atracții turistice care satifac toate gusturile indiferent de vârstă sau pasiune. Astfel că, dacă ești dornic de explorări în natură ai posibilitatea să te aventurezi în zone montane sau să practici sporturi nautice. La fel de bine, poți lua cu asalt orașele medievale, vechile construcțiile ce poartă urmele romanilor, bizantinilor și otomanilor sau să dedici o zi distracției în club, în parcuri acvatice sau la plajă. 

Poarta lui Hadrian este unul dintre simbolurile arhitecturale ale Antalyei pe care nu le poți rata. Arcul de triumf construit în cinstea Împăratului Roman, care a vizitat orașul în anul 130 î.Hr., era considerat a fi cel mai frumos din Pamfilia datorită decorațiunilor minuțios realizate în marmura pentelică și a turnurilor semețe ce străjuiesc monumentul. 

Printre bijuteriile naturale pe care le adăpostește pitoreasca regiune turcească, pe care trebuie să le descoperi mai ales dacă ești pasionat de drumeții, se află Cascada Kursunlu. Acest ansamblu natural unic, ascuns în mijlocul unei păduri de conifere, măslini și dafini declarată Parc Național încă din anul 1991, este locul ideal unde te poți bucura de un picnic în natură alături de cei dragi.

Perge trebuie să se numere, neapărat, printre obiectivele de văzut în Antalya. Anticul oraș grecesc ce a servit ca și capitală a Pamfiliei este un impresionant muzeu în aer liber, un areal vast de ruine ale unor clădiri din perioada elenistică și romană, dar și un important centru al creștinătății sub comanda lui Constantin cel Mare. Printre ruinele ce mai pot fi observate aici se numără pietrele de temelie ale Templului Artemis, Teatrul Antic, Agora dominată de coloane dorice din marmură și câteva biserici. 

Pentru iubitorul de croaziere, Antalya reprezintă o adevărată Mecca turistică. Locul pe care nu-l poți rata într-o călătorie pe mare este, fără îndoială, Insula Kekova. Bijuteria Coastei de Turcoaz a Turciei măsoară mai puțin de 5 kmp și nu este locuită, însă numărul mare de vizitatori care ajung aici o transformă într-o destinație cosmopolită și plină de viață. Plajele stâncoase, apele azurii ale golfului și ruinele străvechiului oraș scufundat, Apollonia, sunt doar câteva dintre motivele pentru care trebuie să mergi în Kekova. 

Dacă vrei să calci pe urmele Cleopatrei, atunci nu poți rata o escapadă la Plaja Kleopatra, o fâșie aurie aflată în stațiunea Alanya, considerată a fi cea mai spectaculoasă din Antalya. Legenda spune că acesta este locul pe care Marc Antoniu i l-a dăruit preafurmoasei Regine a Egiptului ca dar de nuntă…

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter