(P) Molfetta, secretul bine păstrat al regiunii Puglia

De Unica.ro, pe

Puglia este o destinație fascinantă cu orașe medievale și stațiuni cochete așezate idilic de-a lungul mării sau între pante molcome pe care cresc măslini și viță de vie. Pitoreasca regiune din sudul Italiei ascunde o mulțime de comori istorice și naturale pe care să le descoperi într-un sejur în această vară.

AeroVacanțe a pregătit Oferte Speciale la vacanțele complete în Puglia ce includ: 7 nopți de cazare cu mese conform programului ales, transport avion București-Bari-București, transfer aeroport-hotel-aeroport, taxe de aeroport și asistență turistică, la tarife tentante de la 418 euro/persoană!

Molfetta, între istorie și modernitate

Trecut de cele mai multe ori cu vederea în favoarea stațiunilor de pe Coasta Peninsulei Salento, Molfetta este un fost sat pescăresc cu un șarm aparte, ideal pentru vizite în care să descoperi sufletul tradițional al regiunii Puglia

Așezat pe coasta Mării Adriatice, la circa 20 km distanță de capitala Bari, micul orășel din piatră albă este o adevărată comoară în ceea ce privește descoperirile arheologice. Monumentele sale sunt datate din epoca neolitică, însă unele dintre ele au fost distruse în 1529. Molfetta a fost și un important port de la Marea Adriatică încă din Evul Mediu, astfel că zona marinei și centrul păstrează încă influențele balcanice aduse se navigatori de-a lungul timpului. Dincolo de zona istorică, Molfetta este chiar un orășel cosmopolit, modern, cu o viață de noapte fulminantă și o forfotă continuă, de dimineață până seara. 

Centrul vechi, remarcabil prin forma sa unică de coadă de pește, este dominat de Duomo San Corrado, o magnifică catedrală în stil romanic prevăzută cu două turnuri ce stau de strajă privind spre marea de un turcoaz sclipitor. O plimbare de-a lungul mării îți descoperă vechile ziduri de apărare, din piatră îngălbenită de trecerea timpului, o promenadă luxuriantă cu palmieri și numeroase terase unde să te retragi în zilele prea calde de vară. 

Tot din categoria bijuteriilor arhitecturale pe care le adăpostește orașul Molfetta se numără și Bazilica Madonna dei Martiri, Catedrala Santa Maria Assunta și Biserica Santo Stefano, realizate în același stil arhitectural.

Plaje și împrejurimi încântătoare

Dacă vrei să evadezi la plajă, departe de hoardele de turiști, Molfetta este de asemenea o bună alegere într-un tur complet al regiunii Puglia. Lido Bahia este principala plajă a stațiunii, compusă din nisip fin alb, brodată de palmieri cu trunchiuri contorsionate, o faleză cochetă plină de cafenele și o mare de un azuriu perfect în care să te scufunzi printre corali și bancuri de pești multicolori. 

Puțin mai departe de centrul orașului se întinde Villaggio Lido Nettuno, o plajă mai pitorească și liniștită decât Bahia, în împrejurimile căreia vei găsi numeroase centre spa și wellness unde să te bucuri de masaje și tratamente balneo.

Din Molfetta poți porni și spre alte localități liniștite, dar extrem de încântătoare. Oprește-te câteva momente în Bisceglie, stațiune renumită pentru casele pastelate ce privesc spre mare și plajele Scallette și Salsello certificate cu Blue Flag, spre Trani – perla Pugliei ori poți alege să bați la pas elegantul Barletta.  

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter