(P) Experiențe unice pe care le poți trăi într-o vacanță în Puglia

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 16 decembrie 2019, 17:06

Puglia este una dintre cele mai importante destinații estivale din Italia, datorită țărmului lung presărat cu zeci de plaje scăldate de apele azurii ale Mării Ionice, în sud și de valurile spumoase ale Mării Adriatice, în nord. 

Mai mult decât atât, Puglia are un patrimoniu cultural și istoric bogat, ceea ce o transformă într-o locație perfectă de explorat tot timpul anului. Profită de Ofertele Early Booking lansate de AeroVacanțe și rezervă din timp un sejur în Puglia pentru 2020! Pachetele turistice au acum tarife tentante de la 426 euro/persoană și includ 7 nopți de cazare cu mese conform programului ales, transport avion București-Bari-București, transfer aeroport-hotel-aeroport și asistență turistică!

Explorează Canionul Murge

Una dintre experiențele memorabile de care trebuie să te bucuri în Puglia poate fi o drumeție în Parcul Național Terra delle Gravine, al treilea cel mai mare parc din regiune. Rezervația este împănzită de păduri de lauri, carpen și măslini sălbatici, fiind casa pentru numeroase specii de păsări și mamifere. Ceea ce o face cu adevărat specială este Canionul Murge, numit astfel după valea cu același nume. Hăul stâncos se găsește între Brindisi și Taranto și are o adâncime de 100 metri.

Înoată într-o piscină naturală

Este destul de greu să realizezi un top al celor mai spectaculoase locuri din Puglia, însă cu siguranță, Grotta della Poesia este una dintre cele mai mari atracții ale Italiei. Aceasta este o piscină naturală formată din două grote mai mici cu acoperișurile surpate, umplute natural de marea azurie, ce se găsesc în apropierea orașului Lecce. Big Poetry este piscina naturală cea mai mare, având o adâncime de 5 metri, fiind conectată cu marea printr-un canal îngust prin care poți pătrunde chiar și cu barca. 

Simte-te ca în Maldive pe celebra plajă Marina di Pescoluse

Peninsula Salento este un adevărat paradis turistic, cu plaje albe ca neaua, lagune cu apă de un azur sclipitor, formațiuni stâncoase impresionante și palmieri cu trunchiuri contorsionate – un tablou desprins din Insulele Maldive. Marina di Pescoluse este considerată a fi cea mai exotică dintre plajele regiunii Puglia, așa că nu o poți rata!

Pierde-te în Grotte di Castellana

Unul dintre cele mai importante obiective naturale din Puglia este Grotte di Castellana – o rețea de peșteri carstice, ce se întinde pe mai mult de 3 km cu o adâncime de 70 metri, aflată în Valea Itria în apropierea orașelor Bari și Alberobello. Complexul subteran atrage peste 15 milioane de vizitatori pe an, datorită spectaculoaselor stalactite și stalagmite formate cu milioane de ani în urmă și a pasajelor întortocheate ce te conduc spre camere cu pereți înalți unde, adesea, au loc concerte de muzică simfonică datorită acusticii foarte bune. 

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter