(P) 3 stațiuni din Antalya, unde să petreci o vacanță memorabilă

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 05 decembrie 2019, 14:12

„Capitala Turismului Internațional Turcesc”, Antalya, se situează în topul celor mai populare destinații de vacanță: – o regiune modernă aflată la poalele Munților Taurus, de pe coasta Mediteranei unde serviciile turistice sunt de clasă mondială, iar atmosfera este una vibrantă pe toată perioada anului.

Dacă îți dorești să te simți ca un sultan modern într-un hotel de top asemeni unui palat, să experimentezi tot ceea ce înseamnă all inclusive, dar în același timp să te bucuri de experiențe memorabile la plajă, în croaziere sau în vizite culturale, Antalya este destinația ideală unde să rezervi următoarea vacanță de vară! 

AeroVacanțe a lansat Ofertele Early Booking 2020 la pachetele charter în Antalya cu plecare din București (dar și din principalele orașe ale țării Timișoara, Cluj-Napoca și Oradea) la prețuri accesibile de la 235 euro/persoană! Pachetele turistice includ 7 nopți de cazare cu mese conform programului ales, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, taxe de aeroport și asistență turistică. 

(P) 3 stațiuni din Antalya, unde să petreci o vacanță memorabilă

Side, între plajă și monumente antice

Antalya este împărțită în mai multe stațiuni și plaje, cele mai multe dintre ele purtând distincția de „Steag Albastru” pentru nisipul fin, apele cristaline și facilitățile excelente oferite turiștilor. Printre stațiunile de top ale sale se numără Side, ce găzduiește numeroase comori arhitecturale și care se mândrește cu o atmosferă cosmopolită, plus o coastă generoasă înzestrată cu nisipuri argintii. 

Side îți oferă o combinație seducătoare de plaje, istoria milenară și împrejurimile sale bogate în monumente naturale. Descoperă aici impozantul Templu dedicat zeilor Apollo și Atena, aflat pe o colină stâncoasă deasupra Mediteranei, Teatrul Roman, unul dintre cele mai mari din vechea Pamfilie ce dispunea de 15.000 de locuri și Agora Antică, unde vei mai vedea ruinele bisericilor bizantine și a băilor romane. După turul cultural, te poți relaxa la soare pe eleganta plajă estică sau să te aventurezi într-un jeep-safari spre Canionul Koprulu.

Drumeții montane în Kemer

Considerată a fi cea mai verde stațiune din Antalya, Kemer este cunoscută pentru plajele sale pietroase arcuite elegant la poalele Munților Taurus. Stațiunea este una elegantă ce dispune de numeroase hoteluri de top, restaurante moderne și magazine de suveniruri. În plus, dacă nu vrei ca întreaga vacanță să o petreci la plajă, te poți bucura aici de o mulțime de activități în împrejurimi. 

Poți face drumeții în Parcul Natural Ecologic Tekirova, un adăpost pentru numeroase specii de plante mediteraneene, păsări, reptile și mamifere. Să te aventurezi în Parcul Nomad, izolat în creierii Munților Taurus, loc unde trăiesc membrii tribului Yoruks. Sau să faci o excursie culturală în Çıralı, stațiune cunoscută pentru ruinele orașului antic Olympos și Flăcările Vii.

Pe urmele Cleopatrei în Alanya

Cea mai îndepărtată stațiune din regiunea Antalya, ce dispune de propriul aeroport este Alanya, un oraș ce poartă amprenta Imperiului Seljuk, cu plaje aurii și ape azurii, unde să te răsfeți într-un „imperiu all inclusive”. 

Marea atracție a orașului este Plaja Cleopatrei, locul unde preafrumoasa Regină a Egiptului obișnuia să se relaxeze. Plaja a fost amenajată de către Marc Antoniu cu nisip adus de pe malurile fertile ale Nilului, pentru a-i diminua reginei dorul de casă. Cele mai bune priveliști spre pitoreasca plajă Keykubad Beach, lungă de 8 km, le poți surprinde din Turnul Roșu, simbolul arhitectural al orașului Alanya.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter