Vedetele, ambasadoare pentru cauze nobile

De Flavia Jurca, pe

Cu toţii ne regăsim în cel puţin o cauză care ne e dragă şi pe care o promovăm, dar celebrităţile chiar pot să pună lucrurile în mişcare şi să contribuie astfel la crearea unei lumi mai bune.
Motivele pentru care celebrităţile îşi asociază numele şi imaginea cu diferite cauze şi misiuni sunt adesea discutate şi discutabile, însă esenţial este faptul că o fac. Unele vedete donează fonduri importante cauzelor pe care le susţin, ca alternativă la de acum depăşitele acţiuni caritabile care erau la modă în vechiul Hollywood.

Imaginea în slujba cauzelor nobile

În zilele noastre nu se mai pune accentul pe banii daţi de pomană pentru un grup dezavantajat sau altul, ci pe finanţarea de politici şi măsuri care pot schimba permanent în bine situaţia unei zone sau unei populaţii care are nevoie de asistenţă.

Aici intervine capitalul enorm de notorietate pe care vedetele îl pun în slujba campaniilor la care participă. Să ne amintim doar câte vedete extrem de în vogă de la Hollywood s-au dezbrăcat pe gratis pentru PETA, deşi în mod frecvent refuză oferte extrem de generoase ale unor reviste pentru a apărea în şedinţe foto care presupun şi vestimentaţie.

PETA este azi o organizaţie extrem de influentă, capabilă să stopeze iniţiative legislative şi să pună în discuţie legi deja existente nu doar în Statele Unite, ci peste tot în lume.

Mult mai importante şi mai vizibile sunt acţiunile umanitare şi cele care promovează dezvoltarea ţărilor din lumea a treia, precum şi promovarea voluntariatului şi coeziunii. De aceea, nume mari din cinematografie şi muzică se implică în campanii pe aceste teme şi chiar devin ambasadori UNESCO sau UNICEF. 

Vedete implicate social

Probabil cea mai activă celebritate în acest domeniu este Angelina Jolie, Ambasadoare UNESCO pentru refugiaţi din partea Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunuilor Unite. Ea s-a folosit intensiv de notorietatea sa pentru a promova misiunile UNESCO din ţările africane şi Cambodgia. 

În rândurile ambasadorilor UNESCO se numără şi Claudia Cardinale, Catherine Deneuve şi Montserrat Caballé.

Printre Ambasadorii Bunăvoinţei UNICEF se regăsesc nume pe care de obicei le vedem în topurile celor mai frumoşi oameni din lume; Susan Sarandon s-a alăturat organizaţiei în 1999, iar Shakira în 2003. Lor li se adaugă Lucy Liu, Liv Tyler, Sarah Jessica Parker, Alyssa Milano şi Tea Leoni, ca Ambasadoare ale Bunăvoinţei în Statele Unite. 

Andreea Marin Bănică este, de câţiva ani, Ambasadoare a Bunăvoinţei UNICEF în România. 
Mihaela Rădulescu
a fost numită Ambasadoare United Way pentru România, ea implicându-se în numeroase campanii de promovare a voluntariatului şi de sprijinire a iniţiativelor locale, United Way fiind o organizaţie care sprijină formarea şi consolidarea comunităţilor locale. 

Pe tine te impresionează pledoariile vedetelor pentru cauzele umanitare pe care le reprezintă?

Foto: Hepta, Arhiva Ringier

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter