Ultimele detalii despre înmormântarea lui Benone Sinulescu. Ce spune soția artistului

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 19 noiembrie 2021, 13:55

Îndrăgitul artist de muzică populară Benone Sinulescu a murit joi, 18 noiembrie, în locuința sa. Acesta suferea de o formă gravă de pneumonie, însă nu și-a dorit să ajungă la spital pentru că se temea de COVID-19.

Moartea lui Benone Sinulescu a întristat o țară întreagă. A fost unul dintre cei mai îndrăgiți artiști români și cu siguranță multă lume și-ar dori să îi aducă un ultim omagiu. Elena Sinulescu a anunțat unde va fi depus sicriul cu trupul neînsuflețit al soțului ei, dar și când va avea loc înmormântarea, potrivit spynews.ro.

Benone Sinulescu, înmormântat cu onoruri militare

Trupul fără viață al lui Benone Sinulescu a fost depus la o casă mortuară, iar duminică dimineața, 21 noiembrie, la ora 08:00, coregiul funerar va pleca către Filarmonica din Arad. Cei care l-au îndrăgit îi vor putea aduce acolo un ultim omagiu.

După orele prânzului se va pleca către cimitirul Eternitatea. Soția artistului a mai precizat că acesta va fi înmormântat cu onoruri militare pentru că a primit cea mai înaltă distincție din partea fostului președinte Ion Iliescu, în urmă cu mulți ani.

Citește și: Elena Sinulescu, declarații tulburătoare după moartea soțului ei, Benone Sinulescu: „Nu mai sunt om”

Benone Sinulescu, adevărul despre perucile din tinerețe: „M-au costat o avere”

Poveste de dragoste dintre Elena și Benone Sinulescu. Artistul a murit la o zi după ce au împlinit 40 de ani de căsnicie

Mesajele vedetelor după moartea lui Benone Sinulescu: „Încă o mare pierdere a folclorului românesc”

Ce este pneumonia de aspirație, boala care l-a ucis pe Benone Sinulescu

Managerul Institutului Național de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, a dezvăluit ce este pneumonia de aspirație, boala din cauza căreia a murit Benone Sinulescu.

Pneumonia de aspirație este o formă foarte severă de pneumonie în care o parte din conținutul stomacului ajunge în plămân și arde plămânul. Este o pneumonie cu prognostic sever, cu necesar de asistență important și cu risc de deces mare. Sunt forme de pneumonie de aspirație care se vindecă și forme care, chiar dacă sunt internate, nu reușesc să depășească acest moment, a declarat Beatrice Mahler la România TV.

Este foarte important ca intervenția să se facă prompt în astfel de situații. Pneumoniile de aspirație pot fi întâlnite la persoanele care au come din diverse cauze, însă cele mai frecvente sunt întâlnite la persoanele cu afecțiuni neurologice. Este o pneumonie care evoluează sever și șansele de supraviețuire sunt extrem de mici la domiciliu, a completat medicul.

Sursă foto: Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter