Tânărul acuzat că a amenințat-o pe Maia Morgenstern a fost reținut

De Unica.ro, pe

Un tânăr a fost reținut în dosarul privind amenințările cu moartea la adresa actriței Maia Morgenstern (58 de ani). Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 spun că tânărul este acuzat de amenințare, cu circumstanțe agravante, „pentru motive legate de rasă, naționalitate, etnie, limbă, religie, gen, orientare sexuală, opinie ori apartenență politică”, relatează Agerpres, citat de Digi 24.

Tânărul acuzat că a amenințat-o pe Maia Morgenstern a fost reținut

„La data de 27.03.2021, suspectul a trimis de pe adresa de email un mesaj cu caracter antisemit care cuprindea amenințări cu moartea și cu alte vătămări la adresa persoanei vătămate și la adresa angajaților Teatrului Evreiesc de Stat”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

De asemenea, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a anunțat că și-a declinat competența de a soluționa acest dosar în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

În mediul online, actrița Maia Morgenstern a postat sâmbătă un mesaj cu amenințări cu moartea și termeni antisemiți, mesaj care a fost primit pe adresa de e-mail a Teatrului Evreiesc de Stat din București. Mesajul respectiv este semnat „din partea partidului AUR”.

Reprezentanții formațiunii Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) au spus însă, pe pagina oficială de Facebook a partidului, că este vorba despre „o înscenare” și că sunt alături de Maia Morgenstern pe care o asigură de întreaga considerație.

Citește și:

Reguli noi pentru înmormântarea persoanelor decedate de COVID-19

Cornelia Catangă a fost înmormântată. Declarațiile îndurerate ale fiului și fostului soț

Gabriela Prisăcariu, primele declarații despre sarcină. Modelul nu are voie să facă sport

Maia Morgenstern a depus o plângere la poliție, în acest caz fiind deschisă o anchetă de către procurori și de către Direcția de Investigații Criminale din IGPR.

Maia și actorul Claudiu Istodor au fost căsătoriți în perioada 1983 – 1999. Din mariajul lor a rezultat un fiu, Tudor Istodor (35 de ani), de asemenea actor. După divorțul de Istodor, Maia a avut o relație cu actorul Demeter Andras, alături de care are o fiică, Eva Lea Cabiria (născută în 1999). Din 2001 până în 2015, actrița a fost căsătorită cu Dumitru Băltăţeanu, alături de care are o fiică, Ana Isadora (născută în 2003).

Maia s-a născut pe 1 mai 1962, la București. A urmat cursurile Institutului de Artă Teatrală I.L. Caragiale din București, clasa profesorului Dem Rădulescu, pe care le-a absolvit în 1985. În 1989 a devenit actriță a Teatrului Evreiesc de Stat, iar din 1990 joacă și pe scena Teatrului Național București.

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter