Maia Morgenstern își pune la dispoziție apartamentul pentru refugiații din Ucraina: „Omenia trebuie să primeze”

De Bianca Prangate, pe Ultimul update Luni, 28 februarie 2022, 19:59

Maia Morgenstern a anunțat pe pagina ei de Facebook că își va pune la dispoziție apartamentul pentru refugiații din Ucraina.

Îndrăgita actriță Maia Morgenstern a luat decizia de a-i ajuta pe refugiații ucraineni cu cazazrea. „M-am tot gândit”, a scris ea. „M-am hotărât. Mi-am pus la dispoziție apartamentul. Pentru oameni aflați în suferință și în nevoi”.

Maia Morgenstern a mai spus că intenționează să apeleze la organizații oficiale în demersul ei. „O voi face într-un cadru organizat, prin intermediul unor organizații oficiale. Pentru a fi de folos, pentru ca bunele mele intenții să nu fie batjocorite, pentru a nu fi trasă pe sfoară, cum s-a mai întâmplat. Da, sunt perfect conștientă că există riscul ca unii și alții sa profite de buna credință a oamenilor de bună credință”.

Ea a vorbit și despre riscul ca suferința ucrainenilor să fie folosită în scopuri frauduloase, menționând că își asumă acest risc. „Da, sunt perfect conștientă ca există riscul ca suferința semenilor noștri să fie folosită în scopuri nu tocmai cinstite. Da, știu, înțeleg. Îmi asum. Voi încerca să previn orice fraudă și orice manipulare. De orice fel. Și, cu toate acestea, susțin neîncetat: Omenia trebuie să primeze. Bunătatea”.

Potrivit informațiilor oferite de Guvernul României, peste 70.000 de cetățeni ucraineni au trecut granița din Ucraina în România de la începutul invaziei ruse. Primăria Capitalei a strâns șapte tone de ajutoare în urma donațiilor făcute de bucureșteni, conform primarului Nicușor Dan.

„Împreună cu colegii din primărie, le mulțumesc tuturor bucureștenilor care ne-au sprijinit și ne sprijină în continuare”, a scris Nicușor Dan pe Facebook. „Ajutorul vostru, al ONG-urilor și al companiilor private e binevenit!”

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter