Maia Morgenstern, anunț îngrijorător pe rețelele de socializare: „Am trecut printr-o spaimă cumplită”

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 14 octombrie 2022, 13:41

Maia Morgenstern a trecut printr-o spaimă cumplită și a ales să le povestească fanilor săi de pe rețelele de socializare cu ce stări s-a confruntat. În plus, actrița a mărturisit că s-a simțit hărțuită.

Maia Morgenstern, în vârstă de 60 de ani, a povestit în mediul online că a trecut printr-o spaimă cumplită în urmă cu două zile. Actrița a mărturisit că atunci când este supărată depășește momentele grele cu ajutorul umorului.

Maia Morgenstern, anunț îngrijorător pe rețelele de socializare: „Am trecut printr-o spaimă cumplită”

Eh, mi-a trecut. Dar ce spaimă am tras! Ieri, ieri, am trecut printr-o spaimă cumplită. M-au trecut sudori reci. Și tremurături. M-am privit în oglindă cu groază: încerc să-mi păstrez luciditatea, simțul realității. Zic, îmi zic: măcar cu mine însămi să fiu sinceră, oricât de dureros ar fi. Eh, vorba vine, oricât ar fi de dureros! Fug de durere, încerc s-o evit, s-o alin, sau poate s-o ignor. Să n-o mai lungesc, nu prea merge. În fine.

Zic, încerc să-mi păstrez luciditatea, simțul realității. Și asta se traduce, în cazul meu cel puțin, cu verificarea permanentă a umorului. Îmi măsor frecvent simțul umorului, cum îmi controlez și celelalte simțuri: văz, auz, miros… care mai sunt.

E foarte important pentru mine, mai c-aș zice că-i mai important decât simțul de orientare. Simțul umorului: să știi să râzi la o glumă. Aaaa, dar stai! Ca să râzi, mai întâi e nevoie s-o înțelegi! Și iarăși, în fine! Grea treabă, dar foarte sănătoasă. Râsul! Iar autoironie?!

Păi, asta-i colacul meu de salvare! Împământenirea mea! Scut de protecție! Mască?! Cu vizor, desigur.

Citește și: Mama Monicăi Tatoiu a murit. „Eu mă bucur. M-am rugat să o ia Dumnezeu. Fără pomeni, fără priveghi!”

Delia, urmărită de un fan în parcul Herăstrău: „Mi-a băgat o lanternă în ochi”

Daniela Crudu își dorește un copil: „E și timpul meu”

Theo Rose și Alex Leonte, prezenți la aceeași petrecere. Cei doi foști iubiți sunt nașii unui băiețel

„Problema nu e că mă hărțuiești pur și simplu! Necazul e că mă faci să mă îndoiesc de propria capacitate de judecată”

Actrița, directoare a Teatrului Evreiesc din București, nu a vrut să intre în detalii, însă a mai dezvăluit că în ciuda stării sale, a fost și ținta unor ironii și s-a simțit hărțuită.

Bine, și așa e bine. Dar ieri a fost o zi… așa. Grea. Rea. Tristă. Jale. De ce? De ne ce, așa a fost. Detalii, altă dată. Nu, nu vreau să intoxic pe nimeni cu mirosul usturător greu, greu acru al stării mele proaste. Se întâmplă, nimeni nu-i dator să-mi suporte mie hachițele. Jalea. Poate o ușoară depresie?!? Cine știe?! Să nu aruncăm cu vorbe mari. Și grele.

Dar, când îți comunic de la început (așa simplu și sincer), când îți spun direct: draga mea, nu sunt ok, nu mi-e tocmai bine, iar tu mă bombardezi cu înțepături, apoi continui cu „glumițe ” simpatice, doar, doar o râde lumea…

Vezi tu dragă, problema nu e că mă hărțuiești pur și simplu! Nu, nu-i problema că-mi dau lacrimile de neputință și de durere. Nu-i supărare că mă simt atacată… Nu, nu! Necazul e că mă faci să mă îndoiesc de propria capacitate de judecată. Da, mă simt ca și cum mi-am pierdut simțul umorului, capacitatea de a râde. Mă simt fără rost, știi?O babă acră, un zgârci fără… umor. Erau doar glumeeee! a mărturisit îndrăgita actriță.

„Mă doare grosolania”

Eh, apoi tot TU m-ai salvat, și-ți mulțumesc.

„V-am supărat, doamnă? V-ați supărat, doamnă?”

Mi-am adunat tot curajul din lumea asta:

-Da, m-ai supărat. Da, m-ai întristat.

-Da? Mă bucur, mi-ai răspuns.

Uf, har Domnului m-am liniștit. M-ai liniștit. Crezusem că-s o scorpie fără haz, c-am ajuns un hârb, că m-am transformat într-o B acră, surdă și consti…

Dar nu! Uf, mi-a trecut spaima! Bine că m-ai liniștit! Merci!

Sunt un om normal care are dreptul să se supere, să se întristeze… ba, chiar are și curajul să recunoască lucrul acesta: mă doare grosolania. Sub orice formă ar fi livrată ea, a fost mesajul actriței Maia Morgenstern.

Fanii și colegii actriței, mesaje de încurajare

La mesajul său, actrița a primit o mulțime de mesaje de încurajare, unele chiar din partea colegilor săi de breaslă.

„Te iubesc”, i-a scris Oana Pellea. „Wax albina Carpați! Fii veselă că umor ai destul!”, a fost și mesajul actorului Valentin Teodosiu.

„Nimic mai puternic decât curajul de a-ți recunoaște lipsa de putere”, i-a transmis și Rafael Shaffer, rabin la Federația Comunităților Evreiești din România.

„Haz de necaz, tocmai aceste lucruri vă dau posibilitatea să le scrieți, iar noi le citim cu drag. Așa reușiți să cunoașteți oamenii așa cum sunt și să le răspundeți pe măsură, în cele din urmă supărările trec și vin altele, d-voastră învățați de la alți și noi de la d-voastră, bat o norocul de învățătură că nu se mai termină niciodată”, „Sunteți importantă pentru noi”, „Nu, nu ești un om lipsit de umor! Și nici lipsit de curaj! Ești minunată!”, sunt alte câteva mesaje publicate de fanii actriței.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter