Serena Williams, probleme grave de sănătate după ce a născut: „Totul a mers rău”

De Amelia Matei, pe Ultimul update Joi, 11 ianuarie 2018, 11:52
Celebra jucătoare de tenis, care a devenit mamă pe 1 septembrie 2017, a dezvăluit recent într-un interviu că a fost la un pas de moarte când i-a dat naștere fiicei sale, Alexis Olympia, fiind supusă la două intervenții chirurgicale.

Serena povestește că ritmul cardiac al bebelușului a început să scadă în timpul travaliului, motiv pentru care medicii au decis că o operație de cezariană în regim de urgență este cea mai bună soluție pentru sportivă. Atât ea, cât și fiica ei au trecut cu bine peste acest moment, însă după nici 24 de ore, Serena a început să se simtă rău.

„A fost un sentiment minunat să îmi pot ține copilul în brațe. Apoi, totul a mers rău”, a declarat Serena Williams.

Sportiva în vârstă de 36 de ani simțea că se sufocă, iar medicii i-au depistat apoi câteva cheaguri de sânge la plămâni și niște artere aproape blocate (embolism pulmonar). Pentru a fluidiza traficul sangvin, medicii i-au dat anticoagulante însă, din cauza tusei, operația de cezariană s-a desprins, iar jucătoarea a suferit o hemoragie în cavitatea abdominală.

S-a intervenit din nou chirurgical, iar Serena nu a avut voie să se ridice din pat timp de aproape șase săptămâni.

„M-am gândit, la un moment dat, că organismul tău e unul dintre cele mai impresionante lucruri din lume, însă ești captiv în el”, a spus Serena.

„Am fost foarte fericit să schimb scutece, însă totul se schimba atunci când mă gândeam la tot cee ce avea ea de îndurat. Cel mai mult m-a încercat sentimentul de a nu fi capabil s-o ajut”, a mărturisit soțul sportivei.

Serena Williams s-a căsătorit cu Alexis Ohanian în noiembrie 2017, la doar două luni după nașterea fetiței lor, Alexis Olympia.

Citește și – Cum arată Serena William la 4 săptămâni după ce a născut

Citește și – Replica Serenei Williams la comentariile rasiste ale lui Ilie Năstase

Foto – Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter