Scrisoarea lui Ion Țiriac Jr. pentru Alexis Ohanian, după ce soțul Serenei Williams i-a jignit tatăl

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 17 februarie 2021, 08:55
Ion Țiriac Jr. i-a răspuns într-un mod elegant lui Alexis Ohanian, după ce soțul Serenei Williams i-a jignit tatăl printr-un mesaj postat pe rețelele de socializare. 

După ce Serena Williams a învins-o pe Simona Halep în sferturile de finală de la Australian Open, Alexis Ohanian a scris pe rețelele de socializare: „E bine că nimeni nu-l bagă în seamă pe rasistul, sexistul şi clovnul Ion Ţiriac.” Aceasta a fost o replică la declarațiile lui Ion Țiriac, care a fost de părere că jucătoarea de tenis americană ar trebui să se retragă din tenis „dacă ar avea puțină decență.”

Citește și: Ce frumoasă este unica fiică a lui Ion Țiriac! Ce studiază Ioana?

Ion Țiriac Jr., în vârstă de 44 ani, fiul fostului mare jucător de tenis Ion Țiriac, a publicat o scrisoare pe rețelele de socializare pentru Alexis Ohanian, prin care îi răspunde elegant la mesajul jignitor pe care soțul Serenei Williams l-a transmis ieri.

„Către soțul doamnei Williams,

Am citit mesajul postat de dumneavoastră pe Twitter cu dezgust și refuzând să cred că este adevărat ce ați scris.

Numele Țiriac are o tradiție de 70 de ani în lumea sportului și domnul la care vă referiți a scris câteva capitole importante care au contribuit la cartea tenisului în aceste decenii. De la jucător, la antrenor, la manager, la promotor de turnee, persoana respectată despre care vorbiți de rău cu acești termeni degradanți a fost și încă este, la vârsta de 82 de ani, unul dintre cei mai vocali susținători ai acestui sport.

Respectul pe care el (Ion Țiriac) îl are pentru doamna Williams este uriaș, așa cum ar trebui să fie. Ea este și va rămâne în istorie ca una dintre cele 20-25 jucătoare de top care și-au adus contribuția mult pentru acest sport. Ea are o personalitate care a deschis multe uși pentru generațiile tinere de atleți, în toate domeniile sportului și toate aspectele sociale ale vieții. Pentru asta, îi suntem foarte recunoscători.

Domnule Williams, singurul motiv pentru care vă răspund la acest mesaj, care nu era necesar, este că cuvintele sunt ușor folosite și interpretate greșit în lumea din ziua de azi, prin intermediul mai multor rețele sociale. Exprimarea liberă nu ar trebui să fie înlocuită cu vorbe urâte.

Din punctul meu umil de vedere, amintesc un citat celebru: O putere uriașă aduce de la sine o responsabilitate uriașă. Având calitatea de soț al doamnei Williams, nu vă mai puteți reprezenta doar propriile opinii în sport, ci și pe cele ale soției dumneavoastră. Ar fi rușinos să aduceți o imagine greșită asupra moștenirii pe care o lasă soția dumneavoastră în urmă prin tweet-uri scrise fără argumente.

Sper ca aceste câteva propoziții să aducă puțină înțelepciune în viitoarele declarații greșite pe care urmează să le faceți, și poate să aducă puțin respect pentru un om care a plecat de la zero și care iubește acest sport și a contribuit toată viața pentru el.

Felicitări pentru Serena, care a câștigat pe merit! Sper să meargă mai departe și să continue să scrie istorie în cariera sa minunată!”, a transmis Ion Țiriac Jr, potrivit digisport.ro.

Citește și: Cine este iubita lui Ion Țiriac? Este fostă campioană la gimnastică ritmică

Conflictul dintre Alexis Ohanian și Ion Țiriac

Ion Țiriac a făcut în repetate rânduri remarci acide la adresa Serenei Williams, ceea ce a stârnit furia antreprenorului. În aprilie 2018, într-un interviu acordat pentru Sport Bild, a spus că tenisul feminin duce lipsă de personalități importante. Întrebat despre Serena Williams, Ţiriac a răspuns: „Cu tot respectul, are 36 de ani și 90 de kilograme. Aș vrea altceva pentru tenisul feminin”.

„La vârsta și greutatea pe care le are acum, nu se mișcă la fel cum o făcea cu 15 ani în urmă”, a mai declarat cu altă ocazie Ion Țiriac, președintele Federației Române de Tenis. „Serena a fost o jucătoare senzațională. Dacă ar avea puțină decență, s-ar retrage. Din toate punctele de vedere”, a spus acesta.

Citește și: Serena Williams, pictorial sexy pentru o revistă americană FOTO

La începutul acestui an, Alexis Ohanian a început să îi răspundă cu aceeași monedă omului de afaceri român. Acesta a publicat pe rețelele de socializare mai multe mesaje jignitoare la adresa lui Țiriac.

„Pot să spun că nimeni nu dă doi bani pe ce crede Ţiriac”, a scris Ohanian.

„A trebuit să caut pe Google … se pare că fiica mea în vârstă de 3 ani are mai multe victorii de Grand Slam decât acest [emoticon clovn]”, a scris Alexis, în dreptul unei pagini web care arăta victoriile fostului tenismen.

„2021 fără rețineri când vine vorba despre un clovn rasist/sexist care are o platformă și îmi jignește familia”, a mai spus el.

Sursă foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter