Scaunul cu rotile al lui Stephen Hawking va fi scos la licitație. Este vorba de o sumă uriașă

De Ioana Tătaru, pe Ultimul update Joi, 01 noiembrie 2018, 16:33
Stephen Hawking rămâne în istoria științei drept unul dintre cei mai mari savanți ai umanității. La aproape opt luni de la moartea sa, o parte din lucrurile fizicianului vor fi scoase la licitație, printre care scaunul cu rotile și teza de doctorat din anul 1963.

Scaunul cu rotile va avea un preț de pornire de 20.000 de lire sterline

Scaunul cu rotile al lui STEPHEN HAWKING

Scaunul cu rotile va avea un preț de pornire de 20.000 de lire sterline, însă nu este cel mai valoros obiect de la licitație. Lucrara sa de doctorat va avea un preț de pornire de 60.000 de lire. Licitația va avea loc în curând, așteptările fiind ca suma colectată să fie de până la 169.000 de euro. Veniturile obținute se vor duce către Fundația Stephen Hawking și la Asociația Bolii Neuromotorii.

 

Fizicianul britanic Stephen Hawking a murit în luna martie 2018, la vârsta de 76 de ani. Potrivit familiei, cel care a revoluționat gândirea științifică și filosofică în ultimii 50 de ani, a murit împăcat, în somn. Stephen Hawking suferea de scleroză amiotrofică laterală, boala care i-a răpit capacitatea de a vorbi și care l-a paralizat. Cea mai populară carte a profesorului, „Scurtă istorie a timpului”, s-a vândut în peste 10 milioane de exemplare.

„Era un bărbat cu un puternic simț al umorului, care a devenit un popular ambasador al științei și s-a asigurat întotdeauna că lucrările sale pot fi accesibile publicului larg”, a scris BBC în necrologul dedicate fizicianului.

Citește și: „Ultimul act de caritate al lui Stepher Hawking: A plătit pentru o masă festivă pentru 50 de oameni fără adăpost”

„Cum arată prima soție al lui Stephen Hawking, mama celor 3 copii ai lui” 

Sursă foto: Northfoto.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter