Stephen Hawking a prezis coronavirusul încă din 2001

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Miercuri, 11 martie 2020, 18:06

Unul dintre cei mai importanți oameni de știință, celebrul astrofizician Stephen Hawking, a prezis, încă din 2001, că un virus va decima omenirea.

În urmă cu 19 ani, Hawking spunea că rasa umană va dispărea înaintea sfârșitului acestui mileniu, din cauza unui virus care se va răspândi cu viteza luminii în toată lumea și va face ravagii.

Se pare că Hawking ar fi prezis acest lucru în cadrul unui interviu, în 2001, în care spunea că omul este capabil să creeze un virus ce va distruge omenirea.

Citește și Previziunile lui Stephen Hawking despre viitorul omenirii. Vezi ce se va întâmpla peste 50 de ani!

“Pericolul este că putem crea, accidental sau voluntar, un virus care va distruge rasa umană, până la sfârșitul acestui mileniu. Așadar, singura soluție rămâne colonizarea spațiului cosmic”, afirma atunci intr-un interviu astronomul britanic, autorul cartii ”O scurta istorie a timpului”.

De asemenea, el a mai trecut pe lista pericolelor care planează asupra omenirii şi agresivitatea umană. „Dacă maşinile viitorului nu ne vor ucide, atunci o vom face noi folosindu-ne de ele”, a spus el, potrivit Agerpres, pledând pentru empatie, acel sentiment care „ne aduce împreună într-o stare paşnica şi plină de dragoste”.

Fostul profesor de matematica la Universitatea din Cambridge, Stephen Hawking, a murit în 2018, la vârsta de 76 de ani. În timpul vieții, a suferit de o maladie neuronală motorie, care l-a imobilizat în scaunul cu rotile și l-a adus în incapacitatea de a putea vorbi fără ajutorul unui sintetizator. Cu toate acestea, astrofizicianul a avut o activitate fabuloasă în domeniul științific.

Stiri coronavirus Romania – citește cele mai noi informații despre cazurile din țară

Vezi și: Simptome coronavirus – cum se manifestă și cum se transmite

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter