Reţeta cu care Jesica Zamfir i-a cucerit pe juraţii de la MasterChef

De Geo Berciu, pe Ultimul update Joi, 13 mai 2021, 15:05

Emisiunea „MasterChef” şi-a desemnat câştigătoarea celui de-al patrulea sezon în persoana emotivei Jesica, pe numele ei real Georgeta Zamfir.

Jesica i-a impresionat pe juraţii de la MasterChef încă din preselecţii, când a venit cu un preparat tipic spaniol, învăţat în Sevilla, acolo unde a trăit timp de opt ani: o supă rece cu tortiţe de cuşcuş şi mac. Iată mai jos reţeta care i-a deschis drumul către titlul mult râvnit de MasterChef al României.
Reţeta cu care Jesica Zamfir i-a cucerit pe juraţii de la MasterChef

Ingrediente

1 kg roşii bine coapte, 1 ardei verde tip italian, 2 căţei de usturoi, 1/2 ceapă roşie, 1 felie  de pepene roşu, câteva fire de mentă proaspată, 1 linguriţă chimion, 1 lingură ulei de măsline, 2 linguri amidon, 50g mac, 1 pahar cuşcuş bob fin, câteva fire de chives, 3 cuburi de gheaţă, 100g şuncă Serrano, 1 lingură sare marină, 3 felii de pâine, 100g oţet din vin alb, 250g ulei de măsline extra virgin, 1 castravete mai gros
Reţeta cu care Jesica Zamfir i-a cucerit pe juraţii de la MasterChef

Metoda de preparare

Roşiile se decojesc, se taie în bucăţi potrivite direct în recipientul pentru blender, castravetele se decojeşte şi se pune peste roşii, ardeiul se curăţă de seminţe şi cotor, se taie în bucăţi şi se adaugă şi el, ceapă roşie la fel (cam un sfert din ea), apoi se adaugă 2 căţei de usturoi curăţat, feliile de pâine, sare cam o linguriţă rasă, uleiul de măsline, oţetul şi bucăţile de gheaţă. Toate astea se mixează timp de 5-7 minute până obţinem o consistenţă cremoasă. Acesta este preparatul de bază. Dacă dorim să îi adăugăm ceva inedit împărţim cantitatea în trei părţi egale, o parte o lăsăm ca atare, o altă parte se condimentează cu mentă proaspătă, iar cealaltă cu o bucată de pepene roşu (curăţat în prealabil de seminţe şi coajă).
Reţeta cu care Jesica Zamfir i-a cucerit pe juraţii de la MasterChef

Pentru tortiţe: se pune un pahar de apă într-o olicică pe foc, cu un pic de sare, când aceasta începe să fiarbă se adaugă aceeaşi cantitate de cuşcuş (măsor cu acelaşi pahar), amestecăm, închidem focul şi acoperim cu un capac. După 10 minute punem cuşcuş-ul gătit într-un bol, la care adaug macul, amidonul şi un pic de chimion, îl frământ ca pe un aluat, după care îl pun pe o folie de plastic, o alta desupra lui şi cu ajutorul unui sucitor îl întind ca pe o foaie cu grosime cam de o jumătate de centimetru.
Reţeta cu care Jesica Zamfir i-a cucerit pe juraţii de la MasterChef

Mă folosesc de un cerc de mărimea unei ceşcuţe pentru a le tăia rotunde. Le ung cu puţin ulei de măsline şi le coc într-o tigaie încinsă în prealabil, neaderantă, la foc domol câte 30 de secunde pe fiecare parte. Pentru montarea farfuriei mai am nevoie de jamon pe care îl tai în cubuleţe mici. Pun supa în boluri (cam trei sferturi, nu plin), presar bucăţelele de jamon, decorez cu un fir de chives şi câteva picături de ulei, iar pe pereţii bolului agăţ tortiţele”, se spune în reţeta postată pe ite-ul masterchefromania.com.
Reţeta cu care Jesica Zamfir i-a cucerit pe juraţii de la MasterChef

Cine este Jesica, câştigătoarea MasterChef?

Câştigătoarea competiţiei MasterChef, Jesica, are 28 de ani, este din Ploieşti, e căsătorită şi are un băieţel de doi ani, conform fişei sale de prezentare. A plecat în Spania să facă rost de bani pentru facultate şi a ajuns să stea 7 ani în Sevilla. Provine dintr-o familie modestă, cu încă o soră şi un frate, şi a început să gătească de mică, de la 10 ani, nevoită fiind să pregătească masa pentru familie. Cât a stat în Spania, a făcut curăţenie în case timp de un an, apoi s-a angajat ca barmaniţă într-o cafenea şi duă ceva vreme a ajuns chiar managerul cafenelei, pe care a administrat-o 3 ani. Odata întoarsă în ţară, s-a înscris la facultate, aşa că acum este studentă în anul I la Facultatea de Litere, Secţia Engleză – Franceză.
Reţeta cu care Jesica Zamfir i-a cucerit pe juraţii de la MasterChef
De-a lungul concursului Masterchef, Jesica, cum a ajuns să fie cunoscută de o ţară întreagă, s-a dovedit a fi una dintre cele mai sensibile şi emotive concurente. Cu greu s-a abţinut pe parcursul competiţiei să nu plângă în momentul în care juraţii îi criticau preparatele, dar inventivitatea şi originalitatea au fost două dintre caracteristicile care au salvat-o de fiecare dată.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter