Psihiatru, despre live-ul controversat al lui George Burcea: „Când ești un pic frustrat, faci ca orice narcisist”

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 25 noiembrie 2021, 11:13

George Burcea (33 de ani) se află zilele acestea în atenția presei mondene după ce, la începutul săptămânii, în timpul unui live pe Instagram a facut o serie de declarații instigatoare la violența împotriva femeilor. Burcea a răbufnit după ce a fost iroinizat în mediul online pentru că gătește.

„Eu lupt cu voi, băi fetelor. Eu sunt pentru voi, eu sunt pentru înțelegere și dragoste în cuplu, iar voi mă jigniți că eu gătesc. Fetelor, sincer vă spun, vă doresc să aveți bărbați care, în momentul în care vin de la muncă, să vă ia la palme cu mese, cu scaune, cu capace, cum îi dădea bunicii mele.

Vă doresc capace în cap, asta meritați. Se pare că unele femei asta merită, bro. În momentul în care vedeți un copil de 33 de ani care militează în apărarea femeilor voi îi spuneți: «Dar mă, dar gătește, e pămpălache». Păi, mai bine să vină bărbații să vă bată. Bărbați, bateți-le! Dacă nu e ciorba fierbinte sau mămăliga fierbinte, bateți-le, bro, că asta merită probabil”, a spus George Burcea pe Instagram.

Citeşte şi: Ce a spus tatăl Andreei Bălan despre live-ul controversat făcut de George Burcea

Gestul său a fost recent analizat de un medic psihiatru în cadrul unei emisiuni difuzate la Rock FM. Psihiatrul Vlad Stroescu a fost invitat la ”Morning Glory cu Răzvan Exarhu” și și-a spus părerea despre ieșirea controversată a actorului.

Stroescu spune că este vorba despre narcisism și frustrare.

”Cred ca e un caz de feminism-narcisism. Adică, în lumea de astăzi este bine să fii feminist. Dacă vrei să ai o părere cât mai bună despre tine însuți o sa fii feminist și o să gătești ca să arăți cât de valoros ești tu. Doar că odată ce ești un pic frustrat și cineva îți spune că nu ești Dumnezeu pe pământ o să faci ceea ce face orice narcisist din ăsta caricatură și o sa te înfurii și o să arunci cu ce ai la îndemâna. Cu ce arunca maimuțele în general, pentru că omul ce este altceva decât o maimuță cu un pic de scoarța pe deasupra?”, a explicat psihiatrul.

Citeşte şi: Viviana Sposub, reacție la discursul instigator la violență împotriva femeilor al lui George Burcea

Apoi a continuat spunând că atitudinea lui George Burcea a fost una complet nepotrivită pentru o persoană publică și că ieșirea violentă s-ar fi declanșat pe baza unor deprinderi învățate în copilărie.

”Eu nu îl cunosc pe domnul respectiv, dar, normal, dacă este un influencer, are followersi… Fără sa vreau să îi găsesc scuze și fără să vorbesc despre o persoană anume, nu îl cunosc pe domnul respectiv, am aflat abia azi dimineață despre el, până la urmă noi învățăm cu două creiere.

Cu unul învățăm rațional și învățăm să nu repetam greșelile trecutului și cu unul învățăm instinctual, prin pedeapsă, prin bătaie, prin recompensă. Și, uneori, creierul acela instinctiv preia frâiele și preia și gura și începe să se comporte așa cum a învățat când era mic, ca să zic așa”, a mai spus Vlad Stroescu.

La câteva ore după publicarea live-ului controversat, Burcea și-a prezentat public scuzele, spunând că regretă ceea ce a spus.

„Doresc să-mi cer scuze în mod public pentru cele spuse în Live-ul de ieri, pe pagina mea de Instagram. Live-ul a avut ca subiect de discuție violența domestică. În urma unui val de comentarii jignitoare la adresa mea, am avut o reacție de care îmi este foarte rușine. Am greșit în felul în care m-am exprimat, am greșit în felul în care am reacționat, dar cea mai mare greșeală este că am spus, la furie, niște lucruri cu care nu rezonez și care nu îmi fac deloc cinste nici mie și niciunei femei.

Citeşte şi: Chrissy Teigen, soția lui John Legend, și-a făcut transplant de sprâncene

Nu consider că femeile merită să fie agresate fizic sau verbal de partenerii lor, indiferent de situație. Înțeleg de ce este complet greșit ceea ce am spus și înțeleg că cele spuse de mine la furie nu au făcut altceva decât să contribuie la o gândire toxică și bolnavă. Îmi pare foarte rău și nu pot face altceva decât să îmi cer iertare, să mă educ mai mult pe acest subiect. Îmi asum valul de reacții negative. Ceea ce am spus este impardonabil și este normal ca oamenii să mă tragă la răspundere”, a transmis Burcea, pe Instagram.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter