Prima căsătorie între persoane de același sex în cadrul familiei regale britanice

De Oana Savin, pe Ultimul update Marți, 25 septembrie 2018, 15:09
Premieră în familia regală britanică! A avut loc prima căsătorie între persoane de același sex în cadrul regalităților. Vărul reginei Elisabeta a II-a, lordul Ivar Mountbatten s-a căsătorit cu partenerul său, James Coyle, la doi ani după ce și-au făcut publică relația.

Lordul Ivar este divorțat și are trei copii. El s-a căsătorit cu fosta sa soție, Penny, în urmă cu 24 de ani, iar cei doi au rămas în relații de prietenie. Se înțeleg atât de bine încât Penny a fost cea care l-a condus la altar, pe 22 septembrie.

Ivar și James Coyle au făcut schimb de verighete și jurăminte în fața a 60 de invitați formați din familie și prieteni, inclusiv cele trei fete ale lordului.

Ceremonia a avut loc la o capelă privată din Bridwell Park.

Citește și: Actrița Helen Mirren, considerată prea „bătrână” pentru a purta un rucsac

Ivar a postat pe Instagram o fotografie în care apare alături de Penny și de James, scriind: „Viitori și foști soți. Fetele mele au decis că ar fi drept ca mama lor să mă conducă la altar și să mă predea lui James. Să sperăm că nu va spune nu în ultimul moment”.

Suveranii nu au participat la prima căsătorie între persoane de același sex din familie

Deși niciun membru al familiei regale nu a participat la eveniment, lordul Ivar și James au primit urări de bine și felicitări, invclusiv din partea Prințului Edward, cu care Ivar are o prietenie de lungă durată.

„Programul lor este aranjat cu multe luni în avans și nu sunt disponibili, dar îl adoră pe James”, a afirmat Ivar cu referire la Prințul Edward și soția sa, Sophie.

Luna de miere a celor doi a fost amânată până spre sfârșitul anului, iar destinația va fi decisă ulterior.

Citește și: Logodnicul Arianei Grande a primit amenințări cu moartea

Lordul Ivar a explicat de ce a decis să se însoare cu James: „Presupun că dacă ne-am fi cunoscut în urmă cu 10 ani un parteneriat civil ar fi fost drăguț, dar acum că sunt legale căsătoriile între doi bărbați, așa că mi s-a părut lucrul corect”, a spus vărul reginei Elisabeta a II-a.

Sursă foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter