Prietenie cu talent: SMILEY & PAVEL BARTOȘ

De Adina Rosetti, pe Ultimul update Luni, 02 aprilie 2018, 09:16
Prezentatorii emisiunii „Românii au talent” (Pro TV), ajuns la cel de-al optulea sezon, aproape ca mi-au confiscat interviul! Orice discuție cu ei se transformă într-un show cu potențial de comedie. Prietenia dintre Smiley și Pavel Bartoș este deja legendară și trece de granițele micului ecran: cei doi sunt best friends și în viața de zi cu zi, se completează reciproc și se distrează de minune împreună.

Cum ați descrie ce faceți voi în emisiune cuiva care nu se uită deloc la televizor?
Smiley: Rolul nostru în emisiune este de spectator de sprijin.
Pavel: Pe asta ai inventat-o acum, nu? Am impresia câteodată că stau lângă Patapievici…
Smiley: Da, m-am trezit mai inteligent azi decât în celelalte zile. Vreau să spun că noi suntem spectatorii din culise care sprijină act-ul de pe scenă. Dacă e nevoie să ne sacrificăm în culise pentru cineva care taie cu ferăstrăul într-un număr de magie, o facem!
Pavel: Eu aș descrie așa: noi suntem cei norocoși, pentru că intrăm fără bilet la show. Ideea e că e sala plină și-atunci unde mai e loc? În culise! Noi suntem acei oameni de care are nevoie concurentul ca să dea tot ce are mai bun pe scenă.
Smiley: Deci suntem spectatorii-susținători. Îi știi pe cei doi Muppets care stau pe margine și comentează? Noi suntem!
Pavel: Dar noi suntem ăia buni… Suntem al dracului de buni!

V-ați cunoscut pe platourile de filmare?
Smiley: Ne-am cunoscut înainte, dar tangențial…
Pavel: Da, dar cu adevărat ne-am cunoscut la prima ședință foto pentru „Românii au talent”. Primele 40 de secunde au fost foarte dificile. După aia era parcă ne cunoșteam de o viață. Pentru că suntem niște oameni care respectă foarte mult munca celuilalt, așa că totul a pornit firesc.
Smiley: Pentru emisiunea asta trebuie să ai o generozitate față de celălalt și față de oamenii care vin pe scenă, iar noi o avem amândoi. Noi avem ca scop descoperirea oamenilor pe care nu-i descoperă nimeni. Nu e vorba doar de entertainment, ci și de a aduce în atenția publicului nu doar din România, oameni super-talentați de care nu a auzit nimeni. Care nu au altă șansă să fie văzuți.
Pavel: E de admirat că nu au renunțat niciodată la visul lor. Iar noi, la emisiune, le oferim această șansă, de a se arăta, indiferent de vârstă. Marele nostru rol e să-i încurajăm, să le dăm încredere, să-i facem să creadă că e posibil.

Cum s-a schimbat, cum a evoluat chimia dintre voi doi în acești ani?
Pavel: Nu s-a schimbat. Suntem norocoșii posesori ai unei chimii care nu e nici de clasa a zecea, nici de a unșpea (râde).  Am avut-o de la început și se îmbogățește, se dezvoltă. Cred că ăsta e secretul profesional al relației noastre, că fiecare a dat cât a simțit. Au fost momente când el s-a desfășurat mai activ, sau eu, dar niciodată nu am încercat să demonstrăm ceva unul altuia.

Prietenie cu talent: SMILEY & PAVEL BARTOȘ
Jurații se mai schimbă, voi nu… Cum sunt schimbările astea pentru voi, trebuie să vă adaptați la altă dinamică?
Pavel: Noi suntem ca pietrele, apa trece, pietrele rămân.
Smiley: Noi nu avem o interacțiune directă cu jurații, ci în proporție de 80 % noi interacționăm cu concurenții și cu echipa. Noi iubim emisiunea asta cu adevărat, ca toată lumea care lucrează acolo. Toți oamenii din juriu sunt de valoare sunt modele de succes în România; de aia se și află pe scaunul de jurat. Andi și Andra sunt la fel de vechi ca și noi în emisiune, doi oameni pe care îi apreciem de când îi știm. Iar Florin Călinescu… eu am copilărit uitându-mă la Florin Călinescu!
Pavel: Tu ai copilărit?
Smiley: Da, încă mai copilăresc…
Pavel: Eu am făcut studenția cu el…
Smiley: Florin Călinescu e o școală, nu doar de televiziune, ci și de viață, iar Mihaela Rădulescu la fel.
Pavel: Amândoi și-au arătat constanța și profesionalismul ani la rând!

Și voi sunteți foarte constanți, chiar se spune că sunteți „cel mai de succes cuplu de prezentatori TV”. Care e secretul vostru?
Pavel: Noi nu ne-am gândit la asta, ci ne-am gândit în primul rând să ne simțim bine. Am avut marea șansă să ne îndrăgostim de această emisiune. Și acum nutresc aceleași sentimente ca la început…
Smiley: Nutrești aceleași sentimente…
Pavel: Da, știi că eu vin din lumea teatrului și întâmplător am niște replici acolo în care folosesc aceste cuvinte. Nutresc simțăminte!
Smiley, tu ai folosi aceste cuvinte în versurile unei melodii?
Smiley: NU!
Pavel: Ei, nu, ia să vezi ce succes ai avea! Să revenim… Scopul nostru este să ne simțim bine și să căutăm, de la an la an, noi modalități de a fi proaspeți.

Cum v-ați descrie fiecare tipul de umor?
Pavel: În primul rând, natural.
Smiley: Amândoi suntem naturali, dar Pavel și când respiră te face să râzi. El este născut pentru comedie! Nu e așa doar la televizor, el tot timpul e funny. Eu, nu. Eu am momente foarte dese de seriozitate. Am și momente de tristețe pe care mi le asum. Pentru mine e important să am și momente din astea.
Pavel: Da, și atunci dormi!
Smiley: Uite, cu Pavel nu ai cum să fii trist, așa că el nu prea are ocazia să mă vadă trist.

 

Citește interviul integral în numărul de aprilie al revistei UNICA!

Foto: The Bucharest’s

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter