Premiile Oscar 2018. O actriță și un regizor transgender scriu istorie pentru comunitatea LGBT

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 01 martie 2018, 17:07
Cea de-a 90-a ediție a Galei Premiilor Oscar va avea loc pe 4 martie, la Dolby Theatre din Los Angeles. Pentru prima oară în istorie, o actriță și un regizor transgender au șansa de a pleca acasă cu o statuetă Oscar, iar o persoană transgender va urca în premieră pe scena Oscarurilor pentru a prezenta unul dintre momentele din cadrul galei.

Oscarurile 2018 scriu istorie pentru comunitatea LGBT

În 2016, Antony Hegarty era prima persoană transgender nominalizată la un premiu Oscar, după câteva decenii. Vocalista trupei Antony & The Johnsons, fusese nominalizată pentru coloana sonoră a unui documentar, dar nu a participat la decernarea premiilor, în semn de protest. Având în vedere că nominalizarea sa era o premieră, Anthony s-a simțit ofensată de faptul că Academia nu a invitat-o să și cânte în cadrul galei.

De-a lungul anilor, foarte puțini artiști transgender au apărut pe covorul roșu al galei care premiază cele mai bune producții din cinematografie. În 2018 însă, lucrurile urmează să se schimbe – nu numai că pentru prima oară în istorie o persoană transgender va urca pe scena Premiilor Oscar pentru a prezenta unul dintre momentele din cadrul galei, dar mai mulți artiști transgender au șansa de a pleca acasă cu o celebră statuetă.

Ce artiști transgender participă la Oscar 2018

Actriţa Daniela Vega, ea însăși o persoană transgender, va fi prezentă la Oscar 2018 datorită rolului său din pelicula „Una Mujer Fantástica”, film favorit la premiul Oscar pentru cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza.

În plus, Daniela Vega va fi și prima persoană transgender care va prezenta un moment pe scena Oscarurilor.

Daniela Vega in filmul Una Mujer Fantástica

Daniela Vega, în filmul „Una Mujer Fantástica”

Pe lângă Daniela Vega, la Premiile Oscar 2018 va fi prezent și Yance Ford, un regizor transgender, nominalizat la categoria cel mai bun film documentar, cu producția „Strong Island”. Yance Ford ar putea deveni anul acesta primul bărbat transgender care câştigă un Oscar.

Premiile Oscar 2018 aduc în prim plan persoanele transgender

Chiar dacă de-a lungul anilor au mai existat filme nominalizate la Oscar în care personajele erau persoane transgender (vezi „Dallas Buyers Club”, din 2013, sau „The Danish Girl”, din 2015), noutatea pe care o aduce ediția din 2018 este aceea că nu mai vorbim de personajele din filme, ci chiar de creatorii de conținut.

Persoanele transgender sunt persoane care au o altă identitate de gen față de sexul cu care s-au născut. Conceptul de transgender nu are legătură cu orientarea sexuală.

Citește șiCele mai șocante momente din istoria Premiile Oscar

Citește și7 recorduri din istoria Premiilor Oscar

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter