Oana Roman, dezvăluiri cutremurătoare despre depresia de care a suferit ani de zile

De Mădălina Manole, pe Ultimul update Joi, 12 ianuarie 2023, 11:38
Oana Roman a făcut dezvăluiri cutremurătoare despre depresia de care a suferit ani de zile și care i-a influențat într-un mod puternic viața. 

Oana Roman s-a luptat cu depresia de la vârsta de 13 ani, dar, din păcate, familia nu i-a dat crezare și starea psihică s-a accentuat de-a lungul timpului. Îndrăgita prezentatoare TV a făcut dezvăluirile în cadrul campaniei “Rătăcit în sine. Depresia, boala mileniului”, campanie susținută de Știrile Pro Tv. Totul a început când tatăl său, Petre Roman, s-a implicat în Revoluție și mai apoi în politică, devenind prim-ministrul României: “Grija şi atenţia alor mei pentru mine pentru o lungă perioadă s-a încheiat. Prioritatea numărul unu pentru tata a fost strict guvernarea şi prioritatea numărul unu a mamei a fost să-l susţină în acest demers şi eu nu am mai contat din momentul ăla” – își începe Oana mărturisirea.

“Ne-am mutat brusc într-o casă care mie nu îmi plăcea. Toată lumea spune “A, asta care a crescut în Primăverii?!”, am urât din prima secundă faptul că stăteam acolo pentru că eu voiam să fiu înapoi la mine acasă şi la mine în cartier acolo la Cismigiu, unde stăteam cu prietenii mei şi cu gaşca mea. Am resimţit un teribil sentiment al abandonului, pentru un adolescent de 13 ani, în perioada cea mai critică practic, e o problemă mare să te trezeşti deodată singur.(…) Tata oricum nu era acasă, mama nu prea avea timp şi atunci primul lucru pe care eu l-am făcut ca să mă pot ajuta pe mine a fost că m-am dus şi mi-am cumpărat un câine.”Oana Roman despre depresieDepresia s-a accentuat și mai tare atunci când a renunțat să mai facă înot:“Eu nu am mai putut să mă duc la antrenamente şi lipsa sportului mi-a creat o stare foarte proastă, apoi m-am îngrăşat 25 de kg în 2-3 luni”. Ulterior, Oana a absolvit Şcoala de Înalte Studii în ştiinţele comunicării – CELSA de la Sorbona ca şef de promoţie, însă aprecierile au întârziat să vină, situație care, din nou, a descurajat-o: “Mi-aş fi dorit ca tata la final să vină şi sa-mi spună realmente “Bravo ţie! Eşti genială! Bravo ţie că ai reuşit!” Nu. Lui i s-a părut că a fost normal că am reuşit.”

Totul părea să reintre pe făgaș normal atunci când l-a întâlnit pe Cornel Păsat, bărbatul cu care avea să scrie o frumoasă poveste de dragoste timp de 7 ani. Din păcate, din nou, alegerile din 2000 aveau să-i bulverseze viața: “Când tata a pierdut alegerile, mi-am dat seama că eu nu am prieteni. (…) M-am trezit singură. Deodată nu mai aveam niciun prieten. Nu îmi mai suna telefonul, nu mai dorea nimeni să vină la ziua mea. Nimic. (…) Intr-o seară am făcut o criză de convulsii foarte urâtă. Cornel a crezut că am epilepsie şi că am o criză de epilepsie, eu nu i-am spus, dar totuşi noi eram împreună de vreo doi ani. Şi a fost foarte nasol. Am ajuns la spital, mi s-au făcut toate investigaţiile posibile şi imposibile. A reieşit că nu am nicio modificare neurologică. Cel care mi-a făcut RMN-ul mi-a spus “Nu ai nimic, neurologic vorbind RMN-ul tău e perfect. Eu sunt convins că e o problemă psihică, şi nu fizică”. – își amintește Oana Roman în interviu acordat pentru campania Rătăcit în sine. Depresia, boala mileniului”.

Cu toate că era conștientă că ceva este în neregulă cu ea, Oana nu a căutat ajutor specializat, pretextând că nu are timp. Apogeul depresiei a venit în momentul în care Oana Roman și Cornel Păsat s-au despărțit: “Un an de zile nu am ieşit din casa, nu munceam, nu socializam, nu ieşeam cu nimeni, nu voiam să ştiu de nimeni, am început să merg la terapie. Mă duceam o dată pe săptămână, dar era foarte intens şi mă punea să fac anumite lucruri acasă. La început nu am luat tratament deloc, el mi-a zis “eu pot să te scot din asta fără să iei pastile”. Ajunsesem atât de rău încât eu făceam 50 de atacuri de panica pe zi. Nu mai puteam să conduc pentru că eu dădeam din atac de panică în atac de panică permanent. Nu mai puteam să respir, eram efectiv dărâmată, eram o legumă”.

Oana Roman si fiica sa, Isabela

Oana Roman și fiica sa, Isabela

Ulterior, părinții săi s-au despărțit și atunci a fost momentul când Oana a considerat că este necesar să treacă pe medicație antidepresivă. A reușit să depășească cumplita depresie, iar în susținerea interviului oferit pentru Știrile Pro Tv, Oana Roman a scris pe contul său de socializare: “Poate cel mai sincer și dureros interviu pe care l-am dat vreodată! (…) Viața mea din prăpastie în prăpastie, dar cu final fericit pentru că toate chinurile astea s-au șters și Dumenzeu mi-a dăruit cel mai minunat copil și cel mai bun soț!”.

Citește și – Sanda Nicola a dezvăluit dramele prin care a trecut de-a lungul vieții

Citește și – Monica Bârlădeanu vorbește despre traumele trăite în copilărie și despre sinuciderea tatălui său

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter