O gimnastă din SUA a făcut un exercițiu la sol de nota 10. Ce reacție a avut Nadia Comăneci

De Ioana Tătaru, pe
Gimnasta Katelyn Ohsashi a făcut furori în întreaga lume cu prestația ei perfectă, din timpul unei competiții între universități, iar în sală, s-a aflat și Nadia Comăneci. Ce a avut de spus prima gimnastă din lume care a reușit să facă un exercițiu de nota 10?

Exercițiul lui Katelyn este descris drept „fără cusur”

Katelyn Osashi (21 de ani), de la Universitatea din California a reușit să facă un exercițiu la sol de nota 10. Americanca a executat pe muzica lui Michael Jackson, un exercițiu dificil, descris de presa internațională drept „fără cusur” sau „perfecțiune”.

„Cunosc exercițiul…Am fost în sala UCLA în LA la primul concurs al ei al anului, de pe 4 ianuarie 2019. Bart, soțul meu, chiar comentează aceste concursuri între Universități. E un exercițiu frumos, cu dificultate și artistică autentică…Ridică sala în picioare de fiecare dată! Mă bucur că regulile din gimnastica universitară păstrează vechiul cod de punctaj, adică arbitrajul de nota 10”, a spus Nadia Comăneci pentru Libertatea.ro

Nadia Comăneci a obținut pe data de 18 iulie 1976, o performanță greu de egalat: nota 10 „absolut” la Jocurile Olimpice de Vară de la Montreal. Afișajul electronic nu era programat să arate 10, așa că pe ecran a apărut nota 1.00. Nadia Comăneci obținea, la această ediție a Jocurilor Olimpice, de șapte ori scorul perfect, câștigând trei medalii de aur (la individual compus bârnă și paralele), o medalie de argint (echipă compusă) și una de bronz (sol). De atunci, Nadia a intrat în istorie drept prima sportivă cu un exercițiu perfect.

nadia-comaneci

Sursă foto: Libertatea.ro

Sursă video: Youtube.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter