Noul bebeluș regal, primul metis din istoria familiei regale britanice

De Unica.ro, pe
Bebelușul Ducilor de Sussex, care s-a născut în urmă cu o zi, scrie istorie în ceea ce privește Casa Regală britanică. Acesta va fi primul membru regal metis din Marea Britanie. 

Chiar dacă monarhia britanică este considerată una dintre cele mai conservatoare din lume, acceptarea lui Meghan Markle ca soție a Prințului Harry și membră a familiei regale, a schimbat această perspectivă. Iar venirea pe lume a bebelușului Ducilor de Sussex ca primul membru metis care s-a născut vreodată în familia regală britanică, a scris istorie  și a creat un precedent în casa Windsor, potrivit Libertatea.

Meghan Markle, a cărei mamă, Doria Ragland, este descendentă a sclavilor africani din Statele Unite, are rădăcini afro-americane. Până la ea, nu au existat căsătorii între un membru al familiei regale britanice și cineva de rasă mixtă. De asemenea, Meghan îi va transmite fiului ei și cetățenia americană, așa cum orice persoană care a trăit în ultimii cinci ani în ţară transferă automat descendenţilor săi propria cetăţenie. Micuțul va fi primul copil regal cu cetățenie americană, la care nu va putea renunța până ce nu va împlini vârsta de 16 ani.

Ducesa de Sussex este mândră de originile ei, așa cum a mărturisit încă dinainte de căsătoria cu Prințul Harry ce a avut loc în mai 2018.

„Să spun cine sunt, să împărtăşesc de unde vin, să-mi mărturisesc mândria de a fi o femeie puternică şi sigură de rasa ei mixtă”, spunea ea.

Dacă în cazul lui Meghan Markle, Casa Regală britanică nu a ascuns conexiunile cu strămoșii afro-americani, se pare că în trecut lucrurile au stat diferit. Monarhia britanică, una dintre cele mai cunoscute și respectate din lume, a încercat să păstreze o linie de sânge pur alb, dar istoricul Ben Macintyre a dezvăluit în trecut pentru The Times că au existat și excepții pe care membrii familiei regale au încercat să le mușamalizeze, conform whimn.com.

„Prințul Harry are din partea ambilor părinți origini asiatice și africane. Stră-stră-stră-bunica Prințesei Diana a fost cel puțin pe jumătate indiancă” a mărturisit acesta.

De asemenea, există suspiciunea că stră-stră-stră-stră-bunica Reginei Elisabeta a II-a, Regina Charlotte of Mecklenburg-Strelitz, care a trăit în secolul 18 și a fost căsătorită cu Regele George al III-lea, este urmașă a Margaritei de Castro y Sousa, ce făcea parte din ramura neagră a Casei Regale portugheze, dar această legătură nu a putut fi niciodată confirmată.

În istoria monarhiilor europene au mai existat astfel de legături între rase. Prințesa Angela de Liechtenstein, soția Prințului Maximilian, are origini africane, iar baroana Cecile De Massy, soția baronului Christian Louis de Massy, s-a născut în Guadelupa, arhipeleag din insulele Caraibe.

Sursă foto: Northfoto.com

 

 

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter