Motivul pentru care Michael Jackson purta o singură mănușă albă. Detaliul vestimentar nu are legătură cu moda

De Simona Tudorache, pe Ultimul update Joi, 18 mai 2023, 14:09

Michael Jackson a făcut mai multe alegeri vestimentare inspirate de-a lungul carierei sale, dar mănușa albă de care nu se despărțea nu era, de fapt, un accesoriu la modă, chiar dacă mulți au crezut asta, și avea mai degrabă o trebuință funcțională.

Michael Jackson a reușit să farmece o lume cu muzica lui, dar și cu ținutele pe care le purta. Artistul era recunoscut pentru stilul său nonconformist. Jackson urca pe scenă în costume roșii sau negre din piele, purta părul lung și încălțări care îi permitau să danseze foarte mult , iar în acest fel a reușit să se marce în industria muzicală.

Când a început Michael Jackson să poarte mănușa

Cântărețul american a început să poarte pentru prima dată faimoasa mănușă albă, pe mâna dreaptă în 1983, în timp ce era în turneu și avea apariții la TV. Cu toate acestea, Mirror scrie acum că această alegere vestimentară era, de fapt, o modalitate prin care starul încerca să ascundă ceva de care îi era rușine.

Cicely Tyson a vorbit despre mănușa lui Michael la slujba de pomenire din 2009. Actrița a susținut că a împărțit cu solistul același designer, iar, la un moment, în timpul unei vizite, conversația s-a îndreptat către mănușa Regelui Pop.

„Deodată, designerul meu mi-a spus: ‘Fac această mănușă pentru Michael’ ”, a mărturisit Cicely. Ea a susținut atunci că Michael începea să ducă o luptă cu vitiligo și că mănușa era soluția la care apela pentru a acoperi ceea ce îl făcea să sufere.

Citeşte și: Lisa Marie Presley și picanteriile din căsnicia cu Michael Jackson. „El mima că au raporturi intime”

Citeşte și: Prince Jackson, despre Michael Jackson: „A lăsat în urmă multe lucruri”

Michael Jackson s-a luptat cu o afecțiune supărătoare la nivelul pielii

Vitiligo este o afecțiune a pielii cu care Michael s-a confruntat încă din anii 1980 până la moartea sa, în 2009. Boala poate fi recunoscută după petele albe care ți se dezvoltă la nivelul pielii. Leziunile date de vitiligo nu sunt simptomatice, pielea afectată nu se simte diferit, nu este contagiosă, singura supărare este dată de aspectul „de leopard”.

„Michael începea să dezvolte vitiligo”, a spus Cicely. „Primele semne s-au văzut pe mână. Mănușa era un mijloc de camuflare, așa a luat ființă”. Când a fost presată să dezvăluie cum a aflat asta, ea a continuat: „Am fost acolo când el a creat-o”.

Citeşte și: Fabio Jackson este sosia lui Michael Jackson după operațiile estetice

Citeşte și: De ce Michael Jackson își obliga copiii să poarte mască în public. Paris a spus tot adevărul

Oprah Winfrey a vrut să afle adevărul

Michael a fost întrebat odată de ce purta o singură mănușă. „Mi s-a părut că e mișto. Dacă purtam două ar fi fost ceva obișnuit”, a susținut el atunci. Oprah Winfrey l-a chestionat pe Michael în privința culorii pielii lui în anii 1990, când l-a intervievat.

„Culoarea pielii tale este în mod evident diferită de cea pe care o aveai când erai mai tânăr… pielea ta este mai deschisă pentru că nu-ți place să fii negru?”

Michael s-a apărat atunci. „Asta este situația, am o tulburare a pielii care distruge pigmentarea pielii. Este ceva ce nu pot schimba. Dar când oamenii inventează povești că nu vreau să fiu ceea ce sunt, mă doare. E o problemă pentru mine. Nu o pot controla”, a mai spus el.

Foto: Profimedia, Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter