Monica Tatoiu: „Cel mai de preţ lucru învăţat în viaţă este că nimic nu ţine”

De Unica.ro, pe

Monica Tatoiu, directorul general Oriflame România, ne oferă o lecţie, nu de matematică, profesia ei de bază, ci de viaţă.

Despre cum să preţuieşti banul muncit, despre mondenităţile româneşti, despre cum a echilibrat relaţia cu fiul său, Victor, ajuns la o adolescenţă rebelă, dar şi cum gestionează afacerea Oriflame în condiţiile crizei economice citeşte într-un interviu educativ şi îmbogăţit cu metafore la care să reflectăm.

Vă consideraţi o persoană mondenă?

Mă interesează mondenul, am o părere despre tot ce se întâmplă în jurul meu. Fiind profesoară 15 ani, eu nu m-am limitat să predau teorema lui Pitagora, ci viaţa copilului după ce ieşea de pe poarta şcolii, cercul lui social.

Acum, la nivelul de director de firmă mare, care se adresează familiei, e normal să fiu implicată în zona mondenă pentru că acolo găsesc informaţii despre ce se întâmplă la bază.

Preocupările oamenilor pe care ii vedem în ziare sunt eşantion pentru preocupările pieţei. Trebuie să stiu ce se poartă, ce muzică se ascultă, ce vedete sunt aprceiate, ce spectacole sunt în top pentru ca asta spune multe despre cum decide consumatorul să cumpere Oriflame. Nu vând tractoare, ci rujuri, creme care ţin de componenţa aspiraţională a individului.

În urmă cu un an, traversaţi o perioadă de neînţelegeri cu fiul dvs., Victor, aflat în pragul adolescenţei rebele. S-au rezolvat problemele între timp?

Oh, da! Întotdeauna vârsta la care se produc primele rupturi de comunicare între părinte şi copil este în jurul a 10-12 ani. Atunci copilul începe să construiască garduri în jurul micro-spaţiului pe care îl gestionează. Acest spaţiu este în grădina mare a familiei în care el işi doreşte un cort a lui. Atunci apar primele frecuşuri.

În momentul în care un băiat începe să se parfumeze şi îi plac fetele şi să nu spună că sunt „proaste, tâmpite”, în momentul ăla lucruile merg pe fagaşul cel bun.

Între 10 şi 14 ani este cea mai cumplită perioadă în care nu e voie să îl pierzi. Trebuie să îi spui, ca picătura chinezească, dar să îl şi laşi să respire.

Acum, în fiecare seară stăm cel puţin o jumătate de oră şi stabilim ce facem în casa noastră.

Citeşte continuarea interviului pe agentiadepresamondena.com!
Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter