Maia Morgenstern, ținta unei jigniri antisemite la un eveniment public. „E grav. Am încremenit!”

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 19 martie 2021, 12:08

Maia Morgenstern (58 de ani) a trecut recent printr-o întâmplare extrem de neplăcută. Celebra actriță a fost jignită, în timpul unui eveniment public la care au participat diverși oameni de cultură, directori de teatre și autorități.

Maia Morgenstern a povestit pe pagina sa de Facebook cum s-a petrecut totul:

„Sunt felul de om care reacționează post traumatic. Ce-o mai fi însemnând și asta.

Ce vreau să spun este că paralizez în momentul șocului. O fi bine, o fi rău… cine mai știe?

Concret, am fost invitată oficial la o întrunire pentru directori de teatre și instituții publice de cultură, sub genericul „Vocea teatrului licean bucureștean”. Lucru mare, oficiali. Chestiuni importante la ordinea zilei.

Citește gratuit ediția de martie a revistei Unica. O găsești AICI

Ajung cu câteva minute mai devreme. Directori, consilieri, reprezentanți: autoritățile. Pășesc zâmbitoare către colegii mai mari, să-i salut, să le dau binețe.

Și iată ce-mi aud urechile: „Hai s-o facem așa, jid…” – ooops, eu n-am voie să scriu cuvântul acela (că-mi șterge FaceBook postarea), este permisă doar pronunțarea…

Am încremenit. Ce-ați spus? Răspunsul a venit promt, relaxat: „Hai, nu te mai supăra. Am spus așa în glumă…”

Nu, nu pot să nu mă supăr! Nu când îl pronunță oameni de cultură. Nu când este pronunțat într-un cadru oficial. Și nimeni n-a părut deranjat. În afară de mine, căci am ajuns, normal, să mă simt eu deplasată că m-a lovit o scîrbă fără margini. Nu. Nu accept! E grav. E urât. Sunt rănită. Tremur, a mărturisit actrița pe rețelele sociale.

La scurt timp după postarea acestei pățanii, colegii de breaslă ai Maiei au reacționat, lăsând mesaje în care s-au declarant revoltați că marea actriță a fost victima uneor asemenea umilințe.

Citeşte şi: Ce bărbați din showbizul românesc i-au „făcut avansuri” Mariei Constantin

Citeşte şi: Cum au fost surprinși Jennifer Lopez și Alex Rodriguez, după ce s-a spus că s-au despărțit

Citeşte şi: Laurette, intervenție chirurgicală urgentă după agresiunea din hotel. Raportul medicilor este îngrijorător

Citeşte şi: Meghan Markle și Prințul Harry nu s-au căsătorit înaintea nunții regale

„Doamna Maia Morgenstern a fost azi victima unei ofense rasiste inacceptabile. Îi transmit artistei solidaritatea mea și compasiunea mea afectuoasă și vă îndemn și pe voi să faceți la fel. E mare nevoie!” A scris regizorul Victor Ioan Frunza, pe pagina sa, la care Oana Pellea a adăugat: “Subscriu din toată inima! Orice atitudine rasistă, orice jignire rasista, orice manifestare rasistă este absolut de neacceptat și de condamnat!”

Emilia Popescu s-a declarat înfuriată de incident: „În ce lume traim… e vorba de nesimțire și lipsa de educatie și de mitocănie și trebuie dezvăluită identitatea celui care a spus asta. Și luate măsuri! Maia…”

Marius Manole a adăugat: „Sunt alături. Nu am toleranță pentru nicio formă de rasism”.

Iar regizorul Laurentiu Damian a venit cu un mesaj de susținere memorabil: „Maia! De ce nu îți amintești tu replica lui Pintilie din Clopotele… : deschide ochii, închide ochii, nu le răspunde, lasă-i să moară proști!”

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter