Justin Bieber, pareză facială din cauza sindromului Ramsay Hunt

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 13 iunie 2022, 11:05

Justin Bieber și-a anunțat fanii că suferă de sindromul Ramsay Hunt, care i-a provocat pareză facială parțială. Artistul a fost nevoit să își anuleze concertele din cauza problemelor medicale.

Justin Bieber a transmis săptămâna trecută că are probleme grave de sănătate și este nevoit să întrerupă turneul Justice World Tour. Artistul în vârstă de 28 de ani, care în urmă ceva timp a fost diagnosticat cu boala Lyme și cu mononucleoză cronică, a dezvăluit acum că are sindromul Ramsay Hunt.

Citește și: Ce este mononucleoza cronică, boala cu care a fost diagnosticat Justin Bieber

LIVE UPDATE: Război în Ucraina

Răsturnare de situație în cazul despărțirii cuplului Shakira-Pique. Ce dezvăluiri au făcut apropiații lor

Vlăduța Lupău se va muta în curând în noua casă. Cum arată și unde se află

Justin Bieber, pareză facială din cauza sindromului Ramsay Hunt

Cântărețul canadian le-a arătat fanilor într-o înregistrare video că suferă de pareză facială parțială și că nu-și poate mișca ochiul și jumătatea dreaptă a feței.

Sindromul a apărut din cauza acestui virus care îmi atacă nervul din ureche şi nervii faciali şi a cauzat paralizia feţei.

După cum puteţi vedea, acest ochi nu clipeşte. Nu pot să zâmbesc pe această parte (n.red – dreaptă) a feţei. Această nară nu se mișcă. Deci, am o paralizie completă pe partea aceasta a feţei.

Este destul de grav. Mi-aș dori să nu fie așa, dar, evident, corpul meu îmi spune că trebuie să o iau mai încet. Sper că mă înțelegeți. Voi folosi această perioadă pentru a mă odihni și a mă relaxa și pentru a reveni la sută la sută, astfel încât să pot face ceea ce m-am născut să fac, a transmis Justin Bieber.

Artistul le-a mai spus urmăritorilor săi că face exerciții faciale pentru a-și reveni, însă nu știe cât va dura perioada de recuperare.

O să fie bine, am speranță și am încredere în Dumnezeu, a mai spus cântărețul.

Ce este sindromul Ramsay Hunt

Sindromul Ramsay Hunt, cunoscut și sub denumirea de „herpes zoster oticus”, apare atunci când virusul herpes zoster, care provoacă și varicela, afectează nervul facial ce se află în zona urechii.

Sindromul, care este considerat o afecțiune rară, este de obicei tratat în mod eficient. Cu toate acestea, unele persoane pot rămâne cu o slăbiciune musculară permanentă și pierderi de auz, potrivit sfaturimedicale.ro.

Acest sindrom poate apărea la orice persoană care a făcut varicelă. Chiar dacă s-au vindecat, virsusul rămâne în corp și se poate activa și după mult timp, provocând zona zoster, o eruptie dureroasa însoțită de bășici pline cu lichid.

În unele cazuri, pacientul poate să nu aibă deloc o erupție vizibilă, dar să dezvolte totuși o paralizie la nivelul feței. Dacă este tratat la timp, șansele de vindecare completă sunt foarte mari.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter