Justin Biber și-a vândut catalogul muzical pentru 200 milioane dolari. Este cea mai mare vânzare a unui artist din generația lui

De Oana Savin, pe

Justin Bieber și-a vândut drepturile de publicare și drepturile de autor din catalogul său de melodii, intrând astfel pe lista artiștilor pop care și-au cedat drepturile.

Cântărețul și-a vândut catalogul către Hipnosis, o companie de investiții în drepturi muzicale.

Justin Bieber și-a vândut drepturile de autor pentru 200 milioane doalri

Artistul a decis să își vândă catalogul muzical pentru o sumă uriașă.

„Justin este un artist unic într-o generație, iar acest lucru este reflectat și recunoscut de magnitudinea acestei înțelegeri”, a afirmat managerului lui Bieber, Scooter Brown, citat de CNN.

„Timp de 15 ani am fost recunoscător să fiu martor la această călătorie și astăzi sunt fericit pentru toți cei implicați. Măreția lui Justin este de abia la început”, a mai spus Brown.

Potrivit Billboard, Bieber a primit pentru catalogul său muzical suma de 200 milioane dolari, iar Rolling Stone a numit această vânzare drept cea mai mare a unui artist din generația lui.

Citește și: Justin Bieber și Hailey, surprinși în timp ce intrau într-o biserică din Beverly Hills. Gestul lor a atras atenția tuturor

Citește și: Selena Gomez și Hailey Bieber, prima fotografie împreună. Care este relația dintre fosta iubită și soția lui Justin Bieber

Citește și: Selena Gomez, despre despărțirea de Justin Bieber: „A fost cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat”

Citește și: Justin Bieber, pareză facială din cauza sindromului Ramsay Hunt

Alți artiști care și-au vândut drepturile de autor

Mai mulți artiști au decis în ultima perioadă să își vândă drepturile de autor. Printre aceștia se numără Bob Dylan, Bruce Springsteen, Neil Youg, Stevie Nicks, Justin Timberlake și Sting.

Warner Music Group a achiziționat întregul catalog al regretatului David Bowie, care se întinde pe o perioadă de șase decenii.

În timp ce valoarea înțelegerii lui Springsteen este de aproximativ 550 milioane dolari, catalogurile celorlalți artiști s-au vândut pentru sume asemănătoare celei luate de Bieber.

Numeroși artiști s-au grăbit, la finalul anului 2021, să își vândă drepturile de autor înainte ca administrație președintelui american Joe Biden să crească impozitele pe câștigurile de capital.

Alți artiști, aflați la finalul carierei, au ales să își vândă drepturile de autor pentru a avea o „pensionare” liniștită.

De curând au început să își vândă cataloagele muzicale și artiști mai tineri, precum Justin Bieber. Imagine Dragons și-au vândut catalogul către Concord Music Pulblishing în luna august a anului trecut.

De asemenea, Shakira a anunțat că a făcut o înțelegere cu Hipgnosis Songs Fund pentru întregul ei catalog muzical.

Pe de altă parte, Taylor Swift a adoptat o altp tactică, luptând pentru a păstra controlul creativ asupra pieselor sale.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Justin Bieber

Sursă foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter