Iulia Ionescu de la „I like IT” pleacă în Las Vegas. Ce spune despre emisiunea de la PRO TV: „Mulți colegi mi-au fost inspirație” / Exclusiv

De Ovidiu Cojocaru, pe

Iulia Ionescu, prezentatoarea rubricii I like IT, din cadrul Știrilor PRO TV a vorbit deschis despre cariera ei, viața personală, dar și planurile pe care le are pentru viitor.

Într-un interviu exclusiv pentru unica.ro, prezentatoarea dela Pro Tv a dezvăluit care a fost inspirația ei în carieră și ce o atrage la domeniul IT, despre care le vorbește oamenilor în fiecare zi.

Iulia Ionescu de la PRO TV, despre legătura ei cu lumea IT

La doar 33 de ani, ai o adevărată carieră în jurnalism. Există un model ce ți-a servit drept inspirație pentru acest domeniu?

Mulți dintre cei care îmi sunt colegi acum mi-au fost inspirație în cei 15 ani de când lucrez în televiziune. Amalia Enache a fost întotdeauna preferata mea. Mereu mi-a plăcut vocea ei și siguranța pe care o transmite. În plus, am rezonat foarte mult și cu subiectele pe care le-a acoperit în perioada în care făcea teren, în special cu poveștile pentru edițiile speciale de 1 decembrie, cu personajele pe care le alegea. La fel se întâmplă și cu Paula Herlo, Alex Dima, Camelia Donțu și nu numai. Sunt norocoasă că îmi sunt colegi și că pot să mă consult cu ei în ceea ce fac.
   
Se întâmplă frecvent ca femeile să fie mai puțin interesate de tehnologie, gadgeturi și IT. Cum s-a născut această pasiune a ta?


Eu sunt de părere că sunt foarte multe femei pasionate de tehnologie. Vedem asta și în marile companii din domeniu. Peste tot există femei puternice, care fac diferența prin pasiunea lor pentru inovații. Chiar și noi, la iLike IT, invităm foarte multe femei care lansează diverse soluții digitale și derulează campanii de informare și digitalizare. La fel se întâmplă și în gaming sau în artă. Tehnologia este prezentă în toate domeniile și este foarte îndrăgită și de doamne.

În cazul meu, pasiunea aceasta a venit împreună cu experiența mea în televiziune. Nu am fost tot timpul în fața camerelor. Am multă muncă de teren în spate, pe diverse domenii. Am lucrat și ca producător, asistent de producție. Am petrecut mult timp și în regia de emisie. Nu ai cum să treci prin toate experiențele acestea și să nu ajungi să îndrăgești tehnologia. În plus, sunt un jurnalist care a crescut odată cu rețelele sociale. Fac parte dintr-o altă generație de reporteri.

Cum își petrece Iulia Ionescu de la „I like IT” timpul liber

Ce alte interese mai ai, care să nu aibă nicio legătură cu domeniul IT?

Sunt foarte pasionată de „new media art”. Urmăresc foarte mulți artiști internaționali. Sunt fascinată de conexiunea dintre artă și tehnologie. În plus, îmi place foarte mult fotografia. Îmi place mai mult să fac poze decât să fiu pozată. Ador să călătoresc. Când am timp, povestesc și pe blogul meu despre vacanțele mele.

Care a fost cea mai interesantă experiență din domeniul tău profesional?

Cea mai interesantă parte a meseriei mele este că fiecare zi este altfel. Mereu învăț și descopăr lucruri noi. Este un domeniu extrem de captivant. Nu ai cum să te plictisești. Sunt norocoasă că sunt printre puținii jurnaliști din România care merg în Las Vegas, la cel mai mare și important târg de tehnologie din lume. Este o experiență fascinantă de fiecare dată. Mi-a plăcut foarte mult, însă și când am fost în Silicon Valley, în Statele Unite sau când am vizitat sediile Facebook din Londra și San Francisco, am trăit experiențe extraordinare.

Cum îți place să îți petreci timpul liber după încheierea unei zile de muncă? Dar în weekend sau vacanțe?
       

Weekendurile mele sunt extrem de liniștite. Ador să mă plimb prin oraș sâmbăta și duminica, în special pe timp de vară, când orașul este mai liber. Suntem norocoși că avem atât de multe locuri frumoase în București. Îmi place să descopăr cafenele noi, să mă plimb pe străduțe și să admir case vechi, să le descopăr poveștile, să fac poze și să mă relaxez. Pe scurt, dacă nu reușesc să plec din București, încerc să fiu un turist în orașul meu.

Iulia Ionescu de la PRO TV se pregătește să plece peste Ocean

În afara faptului că faceți o echipă minunată în cadrul emisiunii I like IT, cum te înțelegi cu Marian Andrei?

Sunt recunoscătoare că am așa un coleg. Știu că mă pot baza pe el pentru orice și chiar facem o echipă foarte bună. Asta se vede și în rezultatele emisiunii. Ne completăm foarte bine. Amândurora ne place ceea ce facem.

Dacă ai fi nevoită să o descrii pe Iulia Ionescu în trei cuvinte, care ar fi acestea?


Creativitate, ambiție și bucurie.

Ce planuri ai pentru pentru noul an, care se apropie cu pași repezi?

În decembrie, urmează un concediu pe care îl aștept de vreo trei ani. Sunt tare nerăbdătoare. Plec cu soțul meu în Miami și Orlando, iar noul an am să-l încep la Consumer Electronics Show, în Las Vegas. O să vă țin la curent cu tot ce se întâmplă acolo, la Știrile PRO TV și iLike IT.

Sursă fotografii: Facebook / Arhivă Personală

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter