Ioana Ginghină, dezamăgită de statul român: „Senzația este de greață și deznădejde”

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 17 noiembrie 2022, 14:13

Ioana Ginghină a reacționat dur la adresa statului român, după ce trei dintre colegii ei actori au demisionat. Vedeta s-a arătat dezamăgită de modul în care funcționează sistemul public de stat în România.

Ioana Ginghină (45 de ani) este una dintre cele mai apreciate actrițe de teatru și film din țara noastră. Pe blogul său, vedeta a tras un semnal de alarmă cu privire la lucrurile care se întâmplă astăzi în teatrele de stat din România. Revolta ei a pornit, spune actrița, de la faptul că într-un an de zile, trei dintre colegii ei și-au dat demisia.

Ioana Ginghină, revoltată pentru că tot mai mulți actori din teatrele de stat demisionează: „Senzația este de greață și deznădejde”

„E prima dată în cei 20 de ani de când sunt eu angajată în teatru, ca un număr așa de mare de actori să ceară demisia. De ce statul român duce o așa de mare lipsă de oameni calificați? Este o întrebare care în ultimii cel puțin 20 de ani ne bântuie și ne costă în fiecare zi.”

Ioana Ginghină este de părere că de vină pentru tot ceea ce se întâmplă în teatre este corupția din sistemul public de stat.

„Oamenii calificați pleacă de la stat, iar în locul lor vin, împinși politic, oameni foarte slabi, oameni care visează la pălării mult prea mari pentru capul lor mic. Problema e că unii le obțin. Nu unii. Mulți. Foarte mulți. Nu contează calificarea sau proiectul, nu contează experiența, contează ce spate ai. Nu știu cum e în alte țări, dar în România noastră așa este. Ca urmare a acestui fapt, fie că ești la ICR în Londra fie că ești la un teatru mărunt din București, senzația este aceeasi, de greață și de deznădejde.

Din păcate sistemul în care lucram unii dintre noi, cei de la stat este foarte îngust la minte, foarte rigid și preponderent retrograd”, a mărturisit actrița pe pagina de Instagram și pe blogul ei.

„Unii dintre noi, dintre actori, suntem norocoși, dar cei mai mulți nu sunt, iar sistemul strâmb și corupt, sistemul de combinații și combinatori îi va doborî”

Chiar dacă actorii îndrăznesc să plece de la stat în mediul privat, nu au prea multe opțiuni, mai spune vedeta. Iar singura soluție pentru mulți, este să strângă din pumni și să îndure.

„Din păcate sistemul în care lucrăm unii dintre noi, cei de la stat, este foarte îngust la minte, foarte rigid și preponderent retrograd. (…) Actorul acesta care iși ia inima în dinți, după un număr de ani pe scenă sau în spatele ei, are un orizont îngust în mediul privat. (…) Unii dintre noi, dintre actori, suntem norocoși, dar cei mai mulți nu sunt, iar sistemul strâmb și corupt, sistemul de combinații și combinatori îi va doborî.

Unii vor rezista cumva și vor ieși ca niște umbre din acest sistem, alții vor strânge din dinți și vor strânge pumnul și cu o mână tremurândă sau hotarâta și vor scrie demisiile. Scrierea acestor demisii este dureroasă, pentru că în spatele nostru calitatea este din ce în ce mai slabă”, a mai afirmat Ioana Ginghină.

„Oamenii buni au un îngrozitor dezavantaj”

Actrița a povestit și cum ajung oamenii valoroși să-și scrie demisiile și să renunțe la meseria pe care o iubesc atât de mult sau să-și caute locul în altă parte.

„(…) Totuși, eu sper și cred că mai rămân suficienți oameni buni și aici. Dar acești oameni buni au un îngrozitor dezavantaj. Nu au spate politic, nu au propulsia asta otrăvită să ajungă la 30 si ceva de ani directori de teatre, de exemplu. Ei vor fi cei care, valoroși fiind, vor fi înjurați și scuipați de regizori închipuiți cu spate sau cu gură mai mare. Ei își vor scrie cu mâna tremurândă sau hotarâtă demisiile. Deci ce ramâne?”, a mai spus actrița în încheiere.

Citește și: Care vor fi lunile tale norocoase în 2023, în funcție de zodie. Niciun obstacol nu le va sta în cale nativilor zodiilor de aer

Imagine șocantă cu Kate Middleton pe coperta The Mirror. „Arată de parcă ar avea 100 de ani. E ridicol”

Horoscop. Cristina Demetrescu anunță zodiile care vor avea parte de schimbări majore până la finalul lui noiembrie

Fosta soție a lui Adrian Enache a împlinit 55 de ani! Corina Enache este managerul unei agenții de turism și arată senzațional

Cine este Ioana Ginghină

Ioana Ginghină s-a născut pe 21 septembrie 1977, în orașul Copșa Mică din județul Sibiu. A debutat pe scena teatrului „Ion Creangă” din București în anul 2000, dar a devenit cunoscută publicului larg patru ani mai târziu, odată cu apariția în serialul TV „Numai iubirea”. Au urmat alte proiectele de televiziune, iar pe lângă acestea, actrița a jucat în numeroase piese de teatru.

Prin U.N.I.T.E.R. a colaborat la proiectul „Clinic – Clown” care se ocupa de terapie prin teatru în spitalele pentru copii imobilizați la pat, potrivit cinemagia.ro.

Ioana Ginghină a fost căsătorită cu actorul Alexandru Papadopol, de care a divorțat în 2019. Cei doi au împreună o fetiță, Ruxandra, în vârstă de 13 ani. În prezent, actrița trăiește o frumoasă poveste de dragoste cu Cristi Pitulice, bărbatul care îi va deveni soț în viitorul apropiat.

Sursă foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter