Ioana Ginghină a spus care este secretul tenului ei luminos și lipsit de imperfecțiuni

De Adelina Duinea, pe

Ioana Ginghină (44 de ani) nu are doar o siluetă de invidiat, ci și un ten curat și luminos. Recent, actrița a dezvăluit care este secretul pielii ei lipsite de imperfecțiuni. Actrița are două rutine de îngrijire separate, una pentru zi și una noapte.

Ioana Ginghină a spus care este secretul tenului ei luminos și lipsit de imperfecțiuni

„Îmi fac o mască, o zi da, una nu, în funcție de ce are nevoie tenul: curățare, hidratare sau nutriție. Sau acid salicilic, dacă sunt la menstruație și tenul are aspect gras”, a declarat Ioana Ginghină, potrivit EVZ.ro.

„Am grijă de ten în funcție de nevoi. Am tot felul de seruri pe care le folosesc. Spre exemplu, în această perioadă încep să folosesc retinolul foarte mult, dar îl alternez și cu nicianamide și cu seruri cu ceramide. Am o întreagă rutină și dimineața, și seara”, a mai povestit actrița pentru Antena 1.

„Retinol, ceramide și niaciamide, le alternez sau le pun chiar pe toate odată, dimineața. Vitamina C folosesc alternativ cu acidul hialuronic. Și, după ce termin cu serurile, urmează crema de zi, dimineața, care, bineînțeles, are SPF, indiferent că este vară sau iarnă, tocmai pentru că fac cură cu retinol în perioada de toamnă”, a completat atunci.

Retinolul este un derivat al vitaminei A, care menține porii curați, astfel reducând apariția coșurilor. În plus, retinolul stimulează producția de colagen, reducând astfel ridurile fine și oferind un aspect luminos și neted pielii. Ceramidele refac bariera protectoare a pielii și, totodată, menține hidratarea sa.

Articolul continuă după recomandări:

Citește și:

Tot ce trebuie să știi despre acidul hialuronic. Ce este, cum și de ce îl folosim?

Ce este acidul salicilic și de ce ai nevoie de el în rutina ta de frumusețe

Ce vitamine ar trebui să iei pentru un ten frumos, lipsit de riduri și imperfecțiuni

Niacinamidele sunt o formă de vitamina B3, un ingredient esențial ce oferă tenului luminozitate și crește nivelul de acizi grași din piele. Vitamina C are proprietăți antioxidante, oprind sau încetinind deteriorarea celulelor pielii. În același timp, vitamina C oferă luminozitate.

Acidul hialuronic stimulează producția de colagen, având proprietăți anti-îmbătrânire; contribuie la menținerea elasticității pielii; are capacitatea de a bloca umiditatea în țesuturi, menținând senzația de hidratare; conferă luminozitate pielii și accelerează procesul de cicatrizare a leziunilor, calmând inflamația și grăbind regenerarea celulară.

Acidul salicilic este un agent exfoliant care favorizează regenerarea celulară, contribuie la diminuarea ridurilor și a cicatricilor minore, stimulează producția de neocolagen, menține și îmbunătățește fermitatea pielii și elimină impuritățile, excesul de sebum și celulele moarte de la nivelul pielii.

Ioana Ginghină are o fiică, Ruxandra (13 ani), din fostul mariaj cu actorul Alexandru Papadopol (46 de ani). Fostul cuplu a divorțat în vara anului 2019, după 13 ani de mariaj. În prezent, actrița formează un cuplu cu Cristi Pitulice, consultant în turism. Perechea s-a logodit în ziua în care actrița a împlinit 43 de ani.

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter